Opfordring til samling af oppositionsstyrker: Jean Michel Nintcheu støtter Maurice Kamtos kandidatur til præsidentvalget i 2025 i Cameroun


Opfordring til samling af oppositionsstyrker: Jean Michel Nintcheu støtter Maurice Kamtos kandidatur til præsidentvalget i 2025 i Cameroun

MP Jean Michel Nintcheu opfordrer til, at oppositionsstyrkerne samles med henblik på præsidentvalget i 2025 i Cameroun. Han udtrykker sine bekymringer over den politiske og sociale situation i landet og kritiserer ledelsen af ​​SDF og dens manglende reaktion på den engelsksprogede krise. Nintcheu bekræfter, at den nuværende magt er en byrde for den Camerounske nation og opfordrer til at støtte kandidaturet af professor Maurice Kamto, national præsident for MRC, som han sammenligner med Ni John Fru Ndi under valget i 1992. Han har til hensigt at mødes med politiske personer. , medlemmer af civilsamfundet og borgere til at mobilisere til fordel for Kamto og fremme en inklusiv politisk dialog som reaktion på den engelsksprogede krise.

Kære landsmænd,

Jeg gik meget ung ind i politik i 1990. Meget tidligt oprettede jeg et politisk parti, RAP. Men i lyset af landets eksplosive sociale og politiske situation stod jeg fra 1992 i spidsen for ALLIANCE (UNION) FOR CHANGE, som bar det sejrrige kandidatur som præsident for SDF, Ni John FRU NDI; sejr, som desværre blev stjålet af hr. Paul BIYA. Jeg arbejdede så hårdt for Union for Change, at mit parti sænkede sin identitet for et partnerskab med SDF.

DESVÆRRE har tiden efterhånden afsløret SDF-ledelsens moralske svagheder. Med hensyn til problemer, der påvirker vores nations liv, såsom den engelsksprogede krise, som frivilligt blev forvandlet til en borgerkrig af M BIYA-RDPC's regime, viste ledelsen af ​​SDF sin moralske og politiske tomhed og foretrak republikkens guld frem for vores engelsktalende landsmænds liv. Denne ledelse af SDF gik så langt som til sammen med CPDM at indkalde USA's regering for at hjemsende mange landsmænd, som formåede at flygte fra krigen i NOSO, til Cameroun, idet disse to regioner ikke desto mindre var blevet dekreteret "økonomisk katastrofe". områder” af statsministeren.

Flere situationer, alle knyttet til moralske overvejelser i politik, retfærdiggør ophøret af min alliance med SDF. Det er imidlertid opgivelsen af ​​de engelsktalende befolkninger i hænderne på et hjerteløst (umenneskeligt) regime, og for hvem livet for en borger fra de nordvestlige og sydvestlige regioner er intet værd, som er hovedårsagen til vores skilsmisse (som beseglede slutningen af ​​vores alliance).

Så ud over de finansielle skandaler, der markerer de 41 år af hr. Paul BIYA's regime, er omfanget af hans mangefacetterede inkompetence karakteriseret ved den moralske opløsning af samfundet, den infrastrukturelle forfald, befolkningens voldsomme fattigdom, det samlede fravær. perspektiv for unge osv..., det er magthavernes afvisning af at sætte en stopper for den ubrugelige og broderlige borgerkrig, der har været i gang i syv år i de engelsktalende regioner i vores land, der forpligter mig til at lancere denne patriotiske appel til at samle kræfterne fra Forandringens Folk.

Vores nation er alvorligt truet af implosion. Det er ikke kun truet af borgerkrig, men også af statsstamme. Denne statsstammeisme, som magten tyr til, er en yderst giftig gift for vores fælles fremtid.

Bevidst derfor denne reelle trussel om implosion af vores nation; som borger og som politisk leder; men også overbevist om, at hr. Paul BIYA og hans parti, RDPC, i dag absolut er en byrde for national samhørighed og harmoni, for den moralske, politiske, sociale, økonomiske, finansielle og infrastrukturelle genopretning af vores land, inviterer jeg alle borgere af gode vil alle kvinder og mænd i politik, der driver politik i folkets effektive interesse, det pro-demokratiske civilsamfund, akademikere, intellektuelle, kvinder og mænd af kulturen til at reagere positivt på min opfordring til at samle kræfterne fra folket i Lave om.

Situationen er alvorlig! Cameroun er på kanten af ​​et afgrund. Det er bydende nødvendigt at få ham ud af den lange smerte, som Mr. Paul BIYA og hans venner har kastet ham ud i i flere år allerede. Vi har ikke længere ret til ligegyldighed. Vores liv, vores børns og fremtidige generationers liv afhænger af det.

Historien vil være meget hård for os, hvis vi ikke har det politiske og patriotiske opsving, der er nødvendigt for at redde os, kollektivt, fra den forberedte drukning, der er i horisonten.

Fra dette perspektiv skal vi have klarheden til objektivt at observere vores politiske scene og se den ledelse, der opstår fra oppositionen.

Alle hensyn taget i betragtning, er den politiske leder af oppositionen, der giver søvnløshed til magten, i dag den nationale præsident for MRC, professor Maurice KAMTO. Hvis vi drager en parallel til den politiske spænding i begyndelsen af ​​1990'erne, er Maurice KAMTO til præsidentvalget i 2025, formand NI JOHN FRU NDI for præsidentvalget i 1992. Han er den, bag hvem camerounerne kan reparere de frygtelige skader, politiske født fra det historiske valg Hold UP i 1992, som satte Cameroun i den kaotiske og katastrofale tilstand, som det befinder sig i i dag. Og at den fra 2018 ikke reparerede, tværtimod.

Ja, vi er kun mennesker og derfor er ingen perfekte. Mennesker blandt os, kvinder og mænd fra oppositionen, det prodemokratiske civilsamfund, akademikere, intellektuelle, kulturkvinder og mænd samt diasporaen kunne med rette eller urette have grunde til at bebrejde MRC og dets nationale præsident, professor Maurice KAMTO , for denne holdning eller den adfærd og hvad ikke. Han er menneske, og han er et menneske. Spørgsmålet om demokratisk vekslen i toppen af ​​staten under det næste præsidentvalg må dog være timens ultimative politiske mål for enhver Camerouner og for enhver seriøs politisk leder, der er bevidst om landets fremtid.

Det camerounske folk kan ikke klare det mere! Han er udmattet af mere end 40 års kleptokratisk, afslappet og umenneskelig regeringsførelse.

Vi må stå op som én mand for at komme ham til hjælp.

I 1990 havde Maurice KAMTO, en ung universitetsprofessor med en veletableret akademisk og administrativ karriere, med sjældent mod i vores samfund dengang og selv i dag offentligt taget stilling til kandidaturet for NI JOHN FRU NDI, formand for SDF. Han var ikke aktivist, meget mindre sympatisør for SDF. Og under præsidentkampagnen lavede han en historisk og elektrisk indgriben, som opmuntrede unge og intellektuelle kredse.

I dag er det ham, der repræsenterer håbets ånde for vores folk. Det ville derfor kun være rimeligt at give ham alt vores bidrag til at sætte ham i stand til at udfri os fra mere end 40 års umenneskelig lidelse. Også i kølvandet på hans usvigelige og ubetingede støtte, der spontant blev givet til formand NI JOHN FRU NDI's kandidatur ved præsidentvalget i 1992,

Jeg forpligter mig fra i dag til

tage min pilgrimsstav til at mobilisere, som en del af sammenlægningen af ​​Forandringens Folk, bag deres kandidatur til det næste præsidentvalg.

Jeg meddeler derfor højtideligt til camerounerne, at jeg i de følgende dage vil møde politikere, pro-demokratiske civilsamfundsfigurer, akademikere, intellektuelle, kvinder og kulturmænd i landets ti regioner og diasporaen for at forklare dem, at det er en borgerpligt, et politisk og demokratisk imperativ for at støtte kandidaturet for den nationale præsident for MRC, professor Maurice KAMTO, under det næste præsidentvalg.

Jeg vil mødes med alle politiske ledere i den nationale opposition, inklusive dem, der i øjeblikket er i alliance med det regerende parti; Jeg vil udveksle med CPDM-aktivister, der ligesom almindelige camerounere ser, at vores land har brug for et nyt politisk pust, kort sagt vil jeg møde så mange personligheder fra forskellige baggrunde som muligt for at overbevise dem om at støtte dette kandidatur af præsidentens statsborger. MRC, Maurice KAMTO.

Jeg skal møde vores landsmænd fra de to engelsktalende regioner i landet for at forklare dem, at givet professor Maurice KAMTO's og MRC's konstante holdninger til den engelsktalende krise, deres uforbeholdne fordømmelse af den militære løsning, der blev vedtaget af regeringen for at sætte en stopper for den unødvendige borgerkrig, der var resultatet af den, af deres respekt for de historiske og aktuelle lidelser uretfærdigt påført dem, Maurice KAMTO's kandidatur og hans sejr i det næste præsidentvalg er en unik mulighed for fred gennem inkluderende politisk dialog.

Jeg skal møde den engelsktalende diaspora i hele verden for at forklare alle dens medlemmer, at ved at støtte en kandidat som professor Maurice KAMTO, for hvem løsningen på den nuværende borgerkrig ikke kan findes andre steder end omkring en inkluderende politisk dialog, er DET ULTIMATE CHANCE for varig og varig fred i vores land.

FORANDRING ER NU!!

Nintcheu Fighter Jean Michel

Denne artikel dukkede op først d https://237actu.com/appel-a-la-mutualisation-des-forces-de-l-opposition-jean-michel-nintcheu-soutient-la-candidature-de-maurice-kamto-pour-l-election-presidentielle-de-2025-au-cameroun


.