Lægernes vaccineanmodning, mens vintervirus kryber frem

Lægernes vaccineanmodning, mens vintervirus kryber frem

Hospitalsindlæggelser for influenza, norovirus og respiratorisk syncytialvirus stiger, efterhånden som koldt vejr bider. Tendensen forventes at fortsætte, efterhånden som folk bruger mere tid indendørs i julen.

I gennemsnit var 406 patienter indlagt i sidste uge med norovirus, en stigning på 15 % i forhold til de foregående syv dage. Influenzaindlæggelserne steg med 53 % til 234, men var to tredjedele færre end i 2022, mens 146 børn var indlagt med RSV – en stigning på 11 % uge efter uge.

Prof Julian Redhead, NHS Englands nationale kliniske direktør for akut og akut behandling, sagde, at dataene ikke kom som nogen overraskelse for læger i frontlinjen.

Han tilføjede: "Efterhånden som vi oplever flere perioder med koldt vejr og folk, der samles indendørs til festlige begivenheder ... forventer vi at se en fortsat stigning i vintervirus, der spreder sig." Prof Redhead opfordrede folk til at få deres influenza og Covid jabs. Der var 2,400 patienter med Covid i NHS og uafhængige hospitaler om søndagen, men virussen har måske ikke altid været hovedårsagen til indlæggelsen.

Richard Jennings er overlæge hos St George's, Epsom og St Helier Hospital Group. Han sagde: "Vores tre akutafdelinger reagerer på meget høj efterspørgsel.

"Vi ser en stigning i mennesker, der kommer med norovirus og influenza - som begge kan gøre sårbare mennesker meget dårlige."

Det kommer som chefer forberedt på ni dages indsats fra yngre læger i denne måned og i januar. Rory Deighton, NHS Confederation akutte netværksdirektør, sagde, at personalet, der gjorde en "herkulisk indsats" for at forberede sig til vinteren, "kun kan klare så meget, før patientsikkerheden bringes i fare".

Han tilføjede: "Risikoen er, at denne nye bølge af arbejdskampe vil lægge endnu mere pres på allerede strakte tjenester. Det er ikke for sent for BMA at ændre mening, og for regeringen at indlede nye samtaler i patienternes interesse."

I gennemsnit var 47,000 medarbejdere fri fra arbejde hver dag i sidste uge, op til 800 om ugen, og 12,883 patienter sad fast på afdelinger, selvom de var i stand til at tage hjem - ofte afventende social eller lokal pleje.

Denne artikel dukkede op først d https://www.express.co.uk/life-style/health/1843285/vaccine-winter-virus


.