Joey Barton sprænger 'våkne' kvindelige kommentatorer med brændende 'afkrydsningsfelter' rant til Piers Morgan | Fodbold | Sport

Joey Barton sprænger 'våkne' kvindelige kommentatorer med brændende 'afkrydsningsfelter' rant til Piers Morgan | Fodbold | Sport

Joey Barton har fordoblet sine påstande om, at kvinder ikke skal have lov til at udtale sig om herrefodbold. Den tidligere Manchester City stjerne blev inviteret med Piers Morgan Ucensureret i torsdags for at uddybe sin holdning efter at have postet en række tweets, der baserede kvindelige kommentatorer og eksperter.

Barton sammenlignede kvinder, der kommenterede fodbold, med mænd, der talte om strikning under en social media rant, der varede 12 timer og ikke blev sluppet af krogen, da han sluttede sig til Morgan på Talk TV. Efter en heftig debat med tv-værten roede han med den tidligere Sky Sports-reporter Bianca Westwood som en del af et panel med tre kvinder, som omfattede den ansete sportsvært Kait Borsay og influenceren Pearl Davis.

Men før det tog Barton sigte på den formodede "vågne dagsorden" i sportsjournalistikkens verden. "Du skal være der på fortjeneste, ikke for at passe til denne vågne dagsorden, der foregår i samfundet," sagde han.

"Du behøver ikke at have spillet spillet, mange managere har ikke, mange kommentatorer har ikke. Men de har fortjent retten med hårdt arbejde over en længere periode for at komme ind i det rum.

“Det hjælper selvfølgelig, hvis du har spillet på et højt niveau, fordi det giver dig et unikt perspektiv. Der er ligheder mellem begge sportsgrene, men herrespillet spilles med en helt anden hastighed og helt forskellige færdigheder.

”Så for nogen at stå der og sige 'det ville jeg have gjort' eller 'han har lavet en fejl der', som ikke har erfaring med det – og det er ikke bare en eller to, det er at blive overtaget og ødelægge oplevelsen.

"Og dette er herrekampen. Jeg vil ikke fremstå som sexistisk, jeg vil have kvinder i mændenes spil. Hos Bristol Rovers havde vi #HerGameToo, som var et godt initiativ til at få kvinder ind på stadioner, men hvis vi skal tale tekniske nuancer og uddanne publikum, så skal vi gøre det med de mest troværdige mennesker. Ikke folk, der afkrydser felter eller udfylder kvoter.”

Barton indrømmede, at der var kvindelige oplægsholdere, der var undtagelser fra hans regel, men da han blev bedt om at navngive dem af både Morgan og Westwood, nægtede han at gøre det. Den engelske landsholdsspiller med én landskamp er i øjeblikket uden arbejde efter at være blevet fyret som manager for Bristol Rovers i oktober.

Denne artikel dukkede først op på ENGELSK den https://www.express.co.uk/sport/football/1843270/Joey-Barton-Piers-Morgan-football-news


.