I Niger er migranter i centrum af en kamp mellem juntaen og EU


I Niger er migranter i centrum af en kamp mellem juntaen og EU

Udgivet den 8. december 2023

Læsning: 2 minutter.

Mens Den Europæiske Union (EU) implementerer sin politik for eksternalisering af sine grænser ved at tilskynde Afrika til at foregribe sine statsborgeres hemmelige afrejser til Europa, foretrækker visse lande at vende det blinde øje til ulovlig emigration. Mens Macky Sall i begyndelsen af ​​november spurgte au Den senegalesiske regering vil "neutralisere emigranternes afgange", den nigerianske junta ophævet, ved udgangen af ​​samme måned, den lov 2015-36, der kriminaliserede migrantsmugling, fra et maltesisk topmøde om migration.

Tilfældighed eller snub ? Meddelelsen om ophævelseskendelsen af General Abdourahamane Tiani talte på tærsklen til en international konference mod ulovlig handel med migranter i Bruxelles under tilstedeværelse af europæiske og afrikanske indenrigsministre... Selvfølgelig er Agadez en node af Hemmelige Sahelo-Sahara-rejser, jargon og træsprog var til stede, både på den nigerianske side og på den europæiske side.


resten efter denne annonce


Trafik eller økonomisk aktivitet?

For EU var en katalysator i 2015 for den nigerianske lov ved at finansiere den planlagte omstilling de omkring 7 "aktører i migrationsøkonomien", skulle ophævelsen resultere i "nye dødsfald i ørkenen". Alligevel ærligt nævner EU-kommissæren for indre anliggender, Ylva Johansson, også risikoen for sit kontinent ved at se " mere af mennesker, der skal til Libyen og forsøge at krydse Middelhavet for at komme til Den Europæiske Union"...

På den nigerianske side siger regimet lidt om sin beslutning, hvilket får os til at forestille os, at en nationalist ikke har det, der sker, som en prioritet. ud over af sine grænser. Og populisterne lader "folket" tale. Lokale gademikrofoner hævder, at på trods af loven fortsatte migrationer under farligere hemmelige forhold. De fastholder, at det, vi kvalificerer som menneskehandel, ikke er, en kendsgerning, at en økonomisk aktivitet er sporet - inden for de nigerianske grænser - og legitim. Aftalerne i Det Økonomiske Fællesskab af Vestafrikanske Stater (ECOWAS) bestemmer, at enhver statsborger fra Den Afrikanske Union kan rejse til kontinentet, la Den eneste betingelse er at have et identitetsdokument.

For den agadezianske økonomi ramt af et fald i turistaktiviteter på grund af terrorspændinger og skuffet over manglen på effektivitet af de omstillingsprogrammer, der finansieres af EU, er transit af hundredvis af tusinder af migranter – før lovens ophævelse, ifølge International Organisation for Migration (IOM) – betød og vil derfor betyde betydelige pengestrømme. For juntaen er en rask mand, der flygter fra Niger, angiveligt en modstander potentiel.

Morgenen.

Modtag de 10 nøgleoplysninger om afrikanske nyheder hver morgen.

Image

Denne artikel dukkede op først d https://www.jeuneafrique.com/1512873/politique/au-niger-les-migrants-au-centre-dun-bras-de-fer-entre-la-junte-et-lue/


.