Evan-Gershkovich Den amerikanske journalist anklaget for spionage i Rusland

 Evan-Gershkovich Den amerikanske journalist anklaget forspionage i Rusland

 

WSJ's Evan Gershkovich: A Timeline of His Detainment

Evan Gershkovich Officiel anklage for spionage

Evan Gershkovich, en amerikansk journalist anholdt i Rusland i sidste uge, er blevet formelt anklaget for spionage. Russiske myndigheder har fremsat denne anklage, hvilket Gershkovich på det kraftigste afviser. Retssager er nu i gang, selvom der endnu ikke er fastsat en retssagsdato.

La Cour suprême russe radie l'organisme de défense des droits de la  personne Mémorial | Radio-Canada.ca

Anklagerne afvises af USA og Wall Street Journal

Anklagerne blev fremsat, mens Gershkovich rapporterede fra Jekaterinburg i Ural. De amerikanske myndigheder og Wall Street Journal afviste på det kraftigste anklagerne om spionage og opfordrede til journalistens løsladelse.

Cameroun : La liberté de la presse est un mirage - Focus Média Afrique

Skærpelse af undertrykkelsen af ​​pressen i Rusland

Denne arrestation kommer i en sammenhæng med øget undertrykkelse af pressen i Rusland. Washington anklager også Moskva for vilkårligt at arrestere amerikanske statsborgere for at bruge dem som forhandlingskort i forhandlinger om at befri russere, der er tilbageholdt i USA.