"Ferdinand Ngoh Ngoh: Sandheden om hans forhold til præsident Paul Biya"

« Ferdinand Ngoh Ngoh : Sandheden om hans forhold til præsident Paul Biya »

1. Ferdinand Ngoh Ngohs ambition

Dette rygte, der stammer fra sociale netværk, antyder, at Ferdinand Ngoh Ngoh, med tilnavnet "punkmanden", ville have forestillet sig at bruge udtrykket "under høje instruktioner fra statsoverhovedet" for at etablere et forsøg på at erobre den øverste magt og isolation af den nuværende magthaver, Paul Biya. Men ifølge en person tæt på Biya-regeringen er det "umuligt at tro, at Ngoh Ngoh, selv statsminister, kan påtage sig at sige 'under høje instruktioner fra statsoverhovedet', når han ikke har modtaget nogen instruktion. . »

2. Paul Biyas jalousi for sin magt

Paul Biya

Diplomatiske kilder forsikrer, at Paul Biya er jaloux på sin magt. "Han joker ikke med det," siger en diplomat, der længe har arbejdet i konsulære repræsentationer i Vesten. På Unity Palace er Paul Biya den eneste mester om bord. Han arbejder alene på sit kontor på tredje sal. Han har ingen sekretær. Manden, der er ved hans side, og hvis job ud over sikkerheden består i at videresende filer og underskrifter, er ingen ringere end hans særlige rådgiver, en general ved navn Fouda.

3. Statsministerens rolle, generalsekretær for republikkens præsidentskab

Le Secrétariat général de la Présidence de la République

Udenrigsministeren, generalsekretær for republikkens præsidentskab, er bestemt en direkte samarbejdspartner for præsidenten, men han er ret langt fra præsidenten. Han har ikke direkte adgang til statsoverhovedet. Det er præsidenten, der indkalder ham til høringer, når behovet opstår.

4. Afstanden mellem Ngoh Ngoh og præsidenten

Cameroun: Voici pourquoi Paul Biya a convoqué Ferdinand Ngoh Ngoh - Cameroon Magazine

Når statsministeren kaldes til audiens af republikkens præsident, introduceres han ved statsprotokol for audiensen. Efter høringen gik han tilbage til generalsekretariatet for republikkens præsidentskab, der ligger langt fra præsidentens kontor. Tro ikke, at når Paul Biya læser underskrifterne, er Sgpr ved hans side for at orientere ham. Langt fra. Det er en fantasi, afslutter Le Messager.

5. Udfordringerne for Cameroun

Animation du drapeau national camerounais flottant : vidéo de stock (100 % libre de droit) 2479235 | Shutterstock

Så hvad er det egentlige forhold mellem Ferdinand Ngoh Ngoh og præsident Paul Biya? Hvad betyder dette rygte egentlig for Camerounians i deres daglige liv? Og hvordan påvirker det udviklingen af ​​vores land? Det er det, vi vil forsøge at tyde.

I sidste ende ser det ud til, at rygtet om et forsøg på at Oprør af Ferdinand Ngoh Ngoh er grundløs. Udenrigsministeren forbliver, trods sin nøglerolle, præsidentens samarbejdspartner og ikke en rival. De virkelige udfordringer for Cameroun ligger andre steder: i kampen mod fattigdom, forbedring af uddannelse, adgang til sundhed... Så mange udfordringer, som præsident Paul Biya og hans regering må tage op for at forbedre hverdagen for camerounerne.