Dødstrussel mod separatistkrigere i Cameroun: Stort afhopp og løfter om regeringsbeskyttelse

Dødstrussel mod separatistkrigere i Cameroun: Stort afhopp og løfter om regeringsbeskyttelse

Myndighederne i Cameroun har annonceret et større afhopp fra rækken af ​​separatistkrigere. Dette afhopp anses for at være det største siden konfliktens start i 2017. Imidlertid er disse krigere, der valgte at nedlægge våbnene, nu målet for dødstrusler fra deres tidligere allierede.

Et stort afbud

Au Cameroun, des dizaines de combattants déposent les armes - BBC News  Afrique

Ifølge den Camerounske hær overgav 18 separatistkrigere, inklusive David Dibo, alias General Baron, og Ekpe Jerome, alias General JB, sig og afleverede deres våben til Mundemba tirsdag.

La dødstrussel på separatistkrigerne, der har nedlagt våbnene

 

De oprørere, der besluttede at nedlægge deres våben og overgive sig til de militære styrker i Cameroun, er i dag mål for dødstrusler. Disse trusler kommer fra separatistledere, som har svoret at jage dem og dræbe dem.

Shelter i Nigeria

Cameroun : sept milices et près de 4000 séparatistes armés dans le Noso -  Journal du Cameroun

Mundemba, byen hvor disse oprørere overgav sig, er en by i den engelsktalende sydvestlige region af Cameroun, der deler grænse med Nigeria. Det var i dette land, desertørerne gemte sig, før de traf beslutningen om at overgive sig.

Regeringens løfter om beskyttelse

Camerouns regering lover at beskytte desertører

Efter overgivelsen af ​​disse krigere sagde regeringen, at de ville blive ført til nedrustnings-, demobiliserings- og reintegrations- eller DDR-centret i Buea, hovedstaden i Camerouns engelsktalende sydvestlige region.

Fighters fremtid

Le futur des combattants séparatistes au Cameroun

Spørgsmålet opstår nu om fremtiden for disse krigere. Vil de fortsætte med at modtage dødstrusler fra deres tidligere allierede? Hvordan vil deres reintegration i det camerounske samfund foregå? Det vil tiden vise.