Skyderi i Mexico: 6 døde, heraf 3 mindreårige, under en familie fodboldkamp

Skyderi i Mexico

A skydning brød ud søndag aften under en familie fodboldkamp i Atotonilco de Tula, en by i staten Hidalgo, Mexico. Angrebet dræbte 6 mennesker, herunder tre børn og teenagere, og efterlod to andre såret.

 

Skyderi i Mexico: Berusede overfaldsmænd åbner ild mod menneskemængden

Ifølge vidner åbnede flere bevæbnede og tilsyneladende berusede mænd ild mod assistancen og skabte generel panik, inden de stak af. To mennesker blev dræbt på jorden, mens fire andre bukkede under af deres kvæstelser på hospitalet.

Et vedvarende voldsklima

Staten Hidalgo, der ligger mindre end hundrede kilometer fra Mexico City, er kendt for tilstedeværelsen af ​​flere kriminelle bander. Disse grupper er ofte involveret i tyveri og brændstofhandel. Politiet har indledt en efterforskning for at fastslå motivet hertil drab.

To politibetjente blev såret i en skudveksling med en af ​​de mistænkte, som blev dræbt på stedet. Myndighederne rapporterer om flere civile ofre, herunder mindst tre døde.

 

ARCHIVES - Des agents de police en attente lors d'une prière à la suite du meurtre de quatre musulmans à Albuquerque, Nouveau-Mexique, États-Unis, le 12 août 2022.

En opfordring til handling

Lokale og nationale myndigheder opfordres til at træffe strenge foranstaltninger for at forhindre sådanne hændelser i fremtiden. Usikkerhed og kriminel vold er fortsat store problemer i Mexico på trods af bestræbelser på at styrke sikkerhedsforanstaltningerne.

 

Denne tragedie understreger det presserende behov for at løse problemet med våbenvold i Mexico. Mens familier sørger over deres kære, og samfundet forsøger at komme sig over dette chok, er håbet, at denne hændelse kan føre til meningsfuld forandring.