Italien oversvømmelser: Tre døde og tusinder evakueret i regionens værste naturkatastrofe

oversvømmelser i Italien: Tre døde i Emilia-Romagna og evakuering af tusindvis af mennesker.

Des oversvømmelser i Italien (i Emilia-Romagna), i landets centrum-nordlige, efterlod tre døde og tvang tusindvis af mennesker til evakuering, sagde de italienske myndigheder onsdag og advarede om, at det værste stadig kan være forude.

1. Alarmerende vejrudsigt

Des habitants du district de San Rocco à Cesena, en Italie, observent les dégâts le 17 mai 2023, après des inondations

"Regnen er ikke forbi, den vil fortsætte med at falde i flere timer", fortalte Titti Postiglione, vicechef for Civil Protection Agency, til tv-kanalen SkyTG24. "Vi står over for en meget, meget kompliceret situation."

2. Offerafgift

Une femme évacuée sur un canot pneumatique après des inondations, à Forli en Italie le 17 mai 2023

Tre døde kroppe blev fundet i byerne Forli, Cesena og Cesenatico, og tre personer er savnet, oplyser myndighederne i Emilia-Romagna.

3. Nødsituation

 

Fjorten floder sprængte deres bredder i Romagna, den østlige del af regionen ved Adriaterhavets kyster, og tvang mange indbyggere til at søge tilflugt på taget af deres hus eller bygning for at blive reddet af brandmænd, med helikopter eller gummibåd.

4. Strømmangel

 

Ifølge civilbeskyttelsesminister Nello Musumeci er 50.000 mennesker uden elektricitet.

5. Vandinfrastrukturudfordringer

inondations en italie- Evacuation d'habitants piégés par des inondations, à Forli le 17 mai 2023 - PHOTO AFP  Alessandro SERRANO
oversvømmelser i Italien- Evakuering af beboere fanget af oversvømmelser, i Forli den 17. maj 2023 – FOTO AFP Alessandro SERRANO

 

"Hvis vi havde designet et regnvandsdistributionsnetværk, der er i stand til at absorbere 1.000 millimeter på 12 måneder, skal vi nu tænke på et system, der skal absorbere 500 millimeter på 48 timer.", kommenterede han.

"Det er nok den værste nat i Romagnas historie"sagde borgmesteren i Ravenna, Michael de Pascale, til RAI og tilføjede, at 5.000 mennesker var blevet evakueret i hans by i løbet af natten.

"Ravenna er uigenkendelig på grund af den skade, den har lidt", han sagde. Formanden for Rådet, Giorgia Meloni, udtrykte hende på Twitter "total nærhed til de berørte befolkninger"og tilføjede, at hans regering stod klar til at yde den nødvendige bistand. Den kraftige regn, der ramte Emilia-Romagna, følger efter ugers tørke, der har påvirket kapaciteten