USA afslører atomarsenal og opfordrer Rusland til at overholde atomnedrustningsaftalen

Nuklear nedrustningstraktat: Forenede Stater afsløre deres atomarsenal og opfordre Rusland til at respektere New Start-traktaten!

I en hidtil uset gestus af gennemsigtighed afslørede USA sidste mandag de præcise tal for sit strategiske arsenal af nuklear afskrækkelse. Gennem denne aktion søger de at fremme respekten for New Start atomnedrustningstraktaten, samtidig med at de tilskynder Rusland, som har suspenderet sin deltagelse, til at følge deres eksempel.

1. Nærmere oplysninger omUSA's atomarsenal

Ifølge en erklæring fra det amerikanske udenrigsministerium dateret 1. marts har USA indsat i alt 662 interkontinentale ballistiske missiler. Dette skøn inkluderer missiler ombord på ubåde og bombefly, som alle har 1.419 atomsprænghoveder og 800 løfteraketter.

Les États-Unis dévoilent leur arsenal nucléaire et pressent la Russie à respecter le traité de désarmement nucléaire

2. Opfordring til overholdelse af juridiske forpligtelser af Rusland

Udover at afsløre sit arsenal, opfordrede USA Rusland til at overholde sine juridiske forpligtelser ved at tilslutte sig New Start-aftalen, og understregede vigtigheden af ​​de stabiliserings-, gennemsigtigheds- og verifikationsforanstaltninger, den giver.

New Start-traktaten giver især mulighed for kontrol på begge sider af arsenalerne, som var blevet suspenderet af Covid-19-epidemien. Den amerikanske præsident Joe Bidens administration havde forsøgt at genoplive dem, forgæves.


Traktat Ny Start