Misbrug af Covid-19-midler i Cameroun: Ministre indkaldt til den særlige straffedomstol

"midler Covidien-19 i Cameroun: ministre indkaldt til den særlige straffedomstol »

Finansiel skandale: Ministre citeret

scandale financier - Actualité scandale financier aujourd'hui, infos et  news - Lebledparle
Nylige oplysninger tyder på, at en stor finansiel skandale i øjeblikket påvirker Cameroun. Adskillige medlemmer af regeringen er blevet navngivet i, hvad der ser ud til at være et tilfælde af massiv underslæb af midler, der er afsat til kampen mod coronavirus-pandemien. Disse personligheder vil møde for Den Særlige Straffedomstol, en kompetent jurisdiktion for sager om underslæb på mere end 50 mio.

Hovedaktørerne

Blandt de nævnte navne er nøglemedlemmer af regeringen, herunder Malachie Manaouda, minister for folkesundhed, Louis Paul Motaze, finansminister, Alamine Ousmane Mey, økonomiminister, og Madeleine Tchuente, minister for videnskabelig forskning og innovation. Disse personligheder ville være involveret i dårlig forvaltning af Covid-19-midler.

Den Særlige Straffedomstols rolle

Cameroun : à quoi sert le Tribunal criminel spécial ?
Den Særlige Straffedomstol har den vanskelige opgave at belyse denne sag. Denne jurisdiktion er specifikt kompetent til sager om underslæb på mere end 50 mio. Ifølge netavisen Koaci er der ikke givet nogen specifik dato for disse høringer, hvilket tilføjer et slør af mystik til denne sag.

Den forbandende rapport af Revisionsretten i Højesteret

Højesterets Regnskabskammerrapport spillede en central rolle i denne sag. Ifølge denne rapport ville de citerede personligheder være involveret i dårlig forvaltning af de 180 milliarder, som Den Internationale Valutafond havde lånt til Cameroun til kampen mod pandemien.

Indvirkningen på kampen mod Covid-19

Denne sag har en direkte indflydelse på kampen mod Covid-19 i Cameroun. De underslæbte midler var beregnet til at finansiere indsatsen for at bekæmpe pandemien. Denne skandale rejser spørgsmål om integriteten af ​​dem, der formodes at beskytte befolkningen i disse svære tider.