"Maurice Kamto MRC: Strategisk deltagelse i paraden den 20. maj 2023"

« Maurice Kamto MRC : Strategisk deltagelse i paraden den 20. maj 2023″

Movement for the Renaissance of Cameroun (MRC), ledet af Maurice Kamto, forbereder sig på at deltage i nationaldagsparaden den 20. maj 2023. På trods af at den ikke er repræsenteret i nationalforsamlingen, senatet eller i det kommunale eller regionalt niveau, er partiet afhængig af sin tilstedeværelse i landets landdistrikter for at demonstrere sin modstandsdygtighed og sit engagement over for det camerounske folk.

1. Den politiske situation i MRC

Maurice Kamto dénonce l'oppression des militants du MRC au Gabon -  Lebledparle

MRC, som havde boykottet kommunal- og parlamentsvalget den 9. februar 2020, befinder sig i en vanskelig situation. Partiet hævdede sejren ved præsidentvalget i oktober 2018, men forfatningsrådet erklærede Paul Biya for vinderen og Maurice Kamto på andenpladsen. Denne boykot førte til et tab af popularitet for MRC, som nu arbejder på at omplacere sig selv.

2. CRM-strategien til paraden den 20. maj

Déclaration sur la participation du MRC au défilé du 20 mai 2017 et sur  l'urgence de donner un contenu à l'unité nationale | MRC - CRM :: Mouvement  pour la Renaissance du

På grund af sin manglende repræsentation på nationalt og lokalt plan opnåede MRC ikke administrativ tilladelse til at deltage i paraden i større byer. Han håber dog at kunne deltage i paraden i landdistrikterne, hvor de administrative myndigheder kunne være mere lempelige. Partibestyrelsen har bemyndiget lokale MRC-embedsmænd til at organisere partiets deltagelse i paraden, hvor administrativ myndighed tillader det.