UFC Afrika: Senegal, det første land, der er vært for en historisk begivenhed på kontinentet

UFC Afrika: Senegal, det første land, der er vært for en historisk begivenhed på kontinentet

1. Dakar Arena, et ideelt mødested for UFC

Dakar Arena | SUMMA

UFC leder efter et lokale med en kapacitet på 12 til 000 pladser til at arrangere sit første arrangement i Afrika. Dakar Arena, som ligger i Diamniadio, omkring 20 km fra den senegalesiske hovedstad, er en moderne hal med en kapacitet på 000 pladser. Det blev indviet i august 35 og har allerede været vært for store sportsbegivenheder såsom FIBA ​​​​Women's Afrobasket i 15 og Basketball Africa League (BAL) ordinære sæson i 000 og 2018.

2. Senegal, et attraktivt turistmål

Sénégal : A la découverte des merveilles touristiques du pays de la Teranga - Tourisme

Senegal er et populært turistmål, især for dets strande, dets kulturelle rigdom og dets historiske steder. Ved at arrangere en UFC-begivenhed i Afrika ønsker organisationen at tiltrække fans fra hele verden og promovere destinationen til et internationalt publikum.

3. Tilstedeværelsen af ​​lokale og afrikanske talenter

UFC har allerede flere afrikanske mestre, såsom Israel Adesanya, Francis Ngannou og Kamaru Usman. Ved at være vært for et arrangement på kontinentet håber organisationen at kaste lys over andre lokale talenter og bidrage til udviklingen af ​​mixed martial arts i Afrika.

4. Oplevelsen af NBA i Afrika

La NBA crée une nouvelle entité autonome : NBA Afrique | Sport Stratégies

NBA er stærkt involveret i udviklingen af ​​Basketball Africa League (BAL) og har allerede organiseret adskillige begivenheder i Afrika. UFC har til hensigt at stole på denne erfaring og kontakter fra NBA for at lette tilrettelæggelsen af ​​sin første begivenhed på kontinentet.

5. En mulighed for at udvikle sig UFC i Afrika

UFC 261 - Trois Champions africains à l'UFC - UFC Fans

UFC-præsident Dana White har udtrykt sit ønske om at afholde et arrangement i Afrika så hurtigt som muligt. Han ser dette som et vigtigt skridt i at udvide UFC-mærket til forskellige territorier rundt om i verden. At arrangere en begivenhed i Senegal ville derfor være en mulighed for at udvikle UFC i Afrika og tiltrække nye fans på kontinentet.

Senegal virker som det perfekte valg til at være vært for den første UFC-begivenhed i Afrika. Tilstedeværelsen af ​​et moderne og tilpasset lokale, landets turistpopularitet, de lokale talenter og oplevelsen af ​​NBA er alle aktiver, der kunne gøre denne begivenhed til en rigtig succes. UFC-fans og mixed martial arts-entusiaster venter spændt på denne historiske førsteplads på det afrikanske kontinent.

Senegal er UFC's første valg til at være vært for sin første begivenhed på det afrikanske kontinent, der betragtes som en "betydelig begivenhed". Afrika er det eneste kontinent, der endnu ikke har været vært for UFC-kampe, men organisationen håber at afhjælpe det næste år ved at bruge Dakar Arena.

Lawrence Epstein, UFC's operative officer, fortalte BBC Sport Africa, at organisationen længe har overvejet en begivenhed på kontinentet. Arenakapacitet er en vigtig faktor, og Dakar Arena, et af de største spillesteder i Afrika syd for Sahara, lever op til disse forventninger.

Senegal er øverst på listen for at være vært for begivenheden, og næste skridt bliver at sende et operationelt team til at vurdere lokalet og den nødvendige infrastruktur. Dakar Arena, der ligger i Diamniadio, omkring 35 km fra Dakar, blev indviet i august 2018 og har en kapacitet på 15 pladser.

UFC ville dermed tilslutte sig NBA som en stor amerikansk sportsorganisation med tilstedeværelse i Vestafrika. UFC's prioritet er at levere underholdning ud over kampe for at tiltrække fans fra hele verden.

Begivenheden inkluderer muligvis ikke en verdenstitelkamp, ​​da disse normalt finder sted i bedste sendetid for det amerikanske marked, som ville være midt om natten i Afrika. UFC søger dog også at scoute lokale talenter og overvejer andre destinationer i Afrika, såsom Nigeria, til fremtidige begivenheder.