Udenlandske journalister i Rusland: systemet for tidlig varsling afmonteret

Udenlandske journalister i Rusland: 10 tidlige advarsler afmonteret

 Rusland: system for tidlig varsling afmonteret

1. Det tidlige varslingssystem for udenlandske journalister i Rusland

Udenrigskorrespondenter i Rusland er blevet tvunget til at udvikle et meget sofistikeret tidligt varslingssystem i tilfælde af fare i løbet af de to årtier siden Vladimir Putin kom til magten. I et land, hvor bogstavet i lov kun betyder noget, når en magtfuld beslutter sig for at bruge den, denne mekanisme har været den eneste måde for de fleste journalister at fortsætte med at operere sikkert inde i landet.

Evan Gershkovich og udenlandske journalisters nye virkelighed i Rusland | Radio-Canada.ca

2. Skærpelsen af ​​reglerne under Putin

Ukraine: Poutine annonce une « mobilisation partielle » en Russie - RTN votre radio régionaleUnder Putin vendte Rusland meget hurtigt tilbage til de gennemprøvede metoder, som politistaterne brugte til at håndtere udenlandske journalister, nemlig truslen om at nægte visa, og derfor adgang til landet, som en løftestang til at forsøge at tvinge dem til at yde mere positiv dækning

 

.

 

 

3. Invasion af Ukraine og forstærkning af foranstaltninger

Comment Moscou avait préparé l'invasion de l'Ukraine - ChallengesDa Putin lancerede sin invasion af Ukraine i februar 2022, blev reglerne for journalister strammet markant. DET Kreml blokerede en lang række sociale medieplatforme, slog hårdt ned på ugunstig dækning i russiske medier og indførte militær censur.

 

4. Anholdelse af journalist Evan Gershkovich

Anholdelsen i onsdags af Wall Street Journal-reporteren Evan Gershkovich, som jeg har haft den ære at kende i mange år, har vist, at dette ikke længere er tilfældet, og at varslingssystemet er blevet ødelagt én gang for alle.

Russie : le reporter américain inculpé d'« espionnage », son journal rejette les charges | Radio-Canada.ca

5. Putins og FSBs nye mål

Nu alle sammen udenlandske journalister, og som standard alle udenlandske statsborgere, er potentielt fair game for Putin og de russiske sikkerhedstjenester, og det ser ud til, at denne regel ikke kun gælder for journalistik, men for alt, hvad der sker i Rusland nu.

 

 

Den amerikanske journalist Evan Gershkovich, arresteret i Rusland, officielt anklaget for "spionage"

Udenrigskorrespondenter i Rusland er blevet tvunget til at udvikle et meget sofistikeret tidligt varslingssystem i tilfælde af fare i løbet af de to årtier siden magtovertagelsen Vladimir Putin. I et land, hvor lovens bogstav kun betyder noget, når en magtfuld beslutter sig for at bruge den, har denne mekanisme været den eneste måde for de fleste journalister at fortsætte med at operere sikkert i land.Den amerikanske journalist Evan Gershkovich, der blev arresteret i Rusland i sidste uge, er blevet formelt sigtet for " spionage Fredag ​​den 7. april, en anklage han "kategorisk" afviser, rapporterede russiske nyhedsbureauer.

Denne meddelelse baner vejen for en retssag, hvis dato endnu ikke er blevet offentliggjort.

Selon Interfax, Mr. Gershkovich, en Wall Street Journal-korrespondent, som også arbejdede for Agence France-Presse tidligere, bliver retsforfulgt i henhold til artikel 276 i den russiske straffelov, en anklage, der kan straffes med tyve års fængsel. Reporteren blev arresteret i sidste uge af de russiske sikkerhedstjenester (FSB), mens de rapporterede i Jekaterinburg i Ural. Myndighederne anklagede ham blandt andet for at indsamle oplysninger om forsvarsindustrien.

USA og Wall Street Journal afviste anklager om spionage og opfordrede Kreml til at løslade den 31-årige journalist, en borger amerikansk af russisk oprindelse.

Dagbladet fordømte igen fredag ​​"totalt falske og uberettigede" anklager i en pressemeddelelse. "Vi vil fortsætte med at kræve Evans øjeblikkelige løsladelse," tilføjer Wall Street Journal Ukraine, som har stærkt anstrengt forholdet mellem Moskva og Washington.

Det følger også en fangeudveksling i december mellem den amerikanske basketballstjerne Brittney griner, der var varetægtsfængslet i Rusland, og den russiske våbenhandler Viktor Bout, en fange i USA. Washington har gentagne gange beskyldt Moskva for vilkårligt at anholde amerikanere for at bruge dem som forhandlingskort og komme sig Russere tilbageholdt kl USA.