Microsofts store problem skal du kende

Microsofts store problem skal du kende

 

Microsofts store problem skal du kende

Microsoft ønsker at købe Activision Blizzard for 69 milliarder dollars, hvilket ville gøre opkøbet til den største overtagelse af et selskab af et andet i spilhistorien. Hvis opkøbet bliver godkendt, vil Microsoft få kontrol over nogle af verdens mest populære videospil, herunder Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch og Candy Crush.

Le gros problème de Microsoft que vous devez savoir TELES RELAY
Microsofts store problem skal du kende TELES RELAY

 

Microsofts hovedmål er at øge salget af Xbox-konsoller. Salget af Sonys PlayStation har overskredet Microsofts Xbox i nogen tid nu, og Microsoft siger, at købet af Activision vil give det mulighed for at tilbyde flere store titler på Game Pass - dets Netflix-stil abonnement - og skabe flere spil til telefoner mobil. Microsoft annoncerede også en aftale om, at Call of Duty-spil vises på Nintendo-maskiner, hvis aftalen går igennem, og siger, at de har givet det samme tilbud til Sony.

Sony er dog bekymret for, at Microsoft kan stoppe nogle store spil fra at være på PlayStation. Den seneste del af Call of Duty-serien - Modern Warfare 2 - indtjente 1 milliard dollars i sin udgivelsesweekend, og mere end halvdelen af ​​alle solgte eksemplarer i Storbritannien var til PlayStation.

Le gros problème de Microsoft que vous devez savoir TELES RELAY
Microsofts store problem skal du kende TELES RELAY

 

De amerikanske, britiske og canadiske regeringer har også lignende bekymringer over Microsofts opkøb af Activision. De frygter, at dette giver Microsoft for meget magt, og at det vil bruge den magt til at gøre det dyrere, sværere eller endda umuligt at spille visse spil på andre virksomheders konsoller.

Microsoft sagde, at det ikke ønskede at såre nogens følelser, og at det ville være tåbeligt pludselig at stoppe med at sælge hit-spilserier til millioner af potentielle kunder. I 2020 brugte Microsoft dog 7,5 milliarder dollars til Bethesda, skaberne af de massive Fallout- og Skyrim-spil, og det har været rygter om, at nogle af dette firmas fremtidige spil vil være eksklusive Xbox. Dette skabte frygt for, at det samme kunne ske med Activision.

Le gros problème de Microsoft que vous devez savoir TELES RELAY
Microsofts store problem skal du kende TELES RELAY

 

I sidste ende er Microsofts opkøb af Activision et stort skridt i videospilskonsolkrigene, og det kan få betydelige konsekvenser for hele industrien. Videospil er blevet en meget lukrativ industri med milliarder af dollars i omsætning hvert år, så indsatsen ved dette opkøb er høj. Microsoft har allerede domineret den personlige computer og softwareindustrien, og opkøbet af Activision ville give det mulighed for at konsolidere sin position i videospilkonsolindustrien.

"Russisk eskalering: Putin gør det til sin prioritet"