Ved at købe Teranga Gold udgør Naguib Sawiris sig som leder på London Stock Exchange - Jeune Afrique

0 6

Ved at drage fordel af Randgolds tilbagetrækning ønsker den egyptiske milliardær at gøre Endeavour til den største børsnoterede guldproducent i den britiske hovedstad.


Det canadiske selskab Endeavour GoldCorp har til hensigt at foretage en bemærkelsesværdig optagelse på London Stock Exchange efter at have indgået en fusions- og overtagelsesaftale med sin canadiske rival Teranga Gold.

For 1,86 milliarder dollars giver denne kontrakt det mulighed for at tilføje sin vestafrikanske portefølje en fjerde mine i Burkina Fasosamt Massawa-minen i Senegal, som Teranga købte af Barrick i år, og som er blevet kombineret med den eksisterende drift i Sabodala.

Ifølge den største aktionær, den egyptiske telekommunikationsmilliardær Naguib Sawiris, der investerer 200 millioner dollars i den nye koncern, vil have 19% af aktierne, vil det nye selskab være den største producent af guld noteret i London og skal se åbent dørene til FTSE 100-indekset.

1,5 millioner ounces guld om året

Et sted, som virksomheden også vil vinde takket være Randgolds tilbagetrækning, der forlod noteringen i London efter overtagelsen af ​​verdens næststørste producent, Barrick Gold. De vigtigste virksomheder i sektoren, der stadig er til stede i indekset, er den russiske polymetal og den mexicanske Fresnillo. Tilsammen vil Endeavour og Teranga producere over 1,5 millioner ounce guld om året, hvilket er Polymetals mål for 2020.

Sébastien de Montessus, administrerende direktør for Endeavour, hilste den 16. november i en pressemeddelelse ”den forbedrede profil, som det nye selskab vil præsentere på de finansielle markeder, understøttet af en sund balance og en stærk pengestrømskapacitet, der lover et bæredygtigt afkast ".

Nuværende aktionærer i Endeavour og Teranga vil eje henholdsvis 66% og 34% af det nye selskab, hvor Endeavour betaler 0,47 af sine egne aktier for hver Teranga-aktie, en præmie på 5,1% i forhold til slutkursen. de Teranga den 13. november på Toronto Stock Exchange.

Senegales sikkerhed for at opveje risikoen for Burkina Faso

I en erklæring henviser det britiske selskab også til en finansiering på 800 millioner dollars, der er forhandlet med et konsortium af banker, herunder Citigroup, HSBC og ING, som vil blive brugt til at konsolidere Endeavors og Terangas gæld.

For Berenberg-analytikere “vil fusionen styrke Endeavors position som den største guldproducent i Vestafrika, samtidig med at der tilføjes langsigtet produktion fra en jurisdiktion med lavere risiko [Senegal ] for at modvirke gruppens relativt vigtige vægt over for Burkina Faso ”.

Handlen blev bakket op af Naguib Sawiris 'investeringskøretøj, La Mancha, samt Endeavour-aktionærer Tablo og Barrick, sagde selskabet.

Denne artikel optrådte først på https://www.jeuneafrique.com/1076750/economie/en-rachetant-teranga-gold-naguib-sawiris-se-pose-en-leader-a-la-bourse-de-londres /? utm_source = det unge Afrika & utm_medium = flux-rss & utm_campaign = flux-rss-young-africa-15-05-2018

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.