Præsidentvalg i Burkina Faso: sikkerhed i hjertet af bekymringer - Jeune Afrique

0 9

En valgplakat i Ouagadougou, 20. november 2020.

En valgplakat i Ouagadougou, 20. november 2020 © Sophie Garcia / Hans Lucas

Sikkerhed er det største spørgsmål ved præsident- og lovgivningsvalget den 22. november i Burkina Faso, plaget af jihadistiske angreb og konflikter mellem samfundene.


Der var intet ultimatum i Gorom-Gorom. Denne by i Sahel-regionen tæt på den nigerianske grænse er heldig at drage fordel af en hyppig tilstedeværelse af forsvars- og sikkerhedsstyrker. Men i nærliggende landsbyer sendte væbnede grupper formelt en besked, der forbød folk at stemme. ”I de seneste dage har alarmer cirkuleret, der indikerer, at der er set væbnede mænd rundt omkring i byen. Udgangsforbudet er kl. 22, men der er ingen på gaden længe før den tid, siger en humanitær arbejdstager, der arbejder i Gorom-Gorom på betingelse af anonymitet. Psykose er begyndt, og selv her er folk lidt tilbageholdende med at gå og stemme søndag ”.

Sahel-regionen var en af ​​de første, der blev ramt af sikkerhedskrisen, der har rystet Burkina Faso siden 2015. I november 2019 var viceborgmester i Djibo var blevet dræbt i baghold ikke langt fra hans by. Mindre end et år senere, i august sidste år, var det imamen i hovedstaden, der blev fundet død efter hans bortførelse af væbnede mænd. Det er også i denne region, at en morderisk hændelse kom til at betegne valgkampagnen den 8. november, da føreren af ​​en lovgivningskandidat blev dræbt på aksen, der forbinder Dori med Gorom-Gorom.

Denne artikel optrådte første gang på https://www.jeuneafrique.com/1077552/politique/presidentielle-au-burkina-la-securite-au-coeur-des-preoccupations/?utm_source=jeuneafrique&utm_medium=flux-rss&utm_campaign=flux- rss-young-africa-15-05-2018

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.