Cameroun: to advokater, herunder et medlem af MRC, fængslet for "foragt" - Jeune Afrique

0 6

To advokater, herunder et medlem af Cameroun Renaissance Movement (MRC) af modstanderen Maurice Kamto, blev fængslet i Douala.


Richard Tamfu og Armel Tchuemegne blev arresteret onsdag i Douala og tilbragte to dage i politiets varetægt, før de blev ført til New-Bell-fængsel fredag ​​aften, erklærede mig Christian Bissou, ansvarlig for menneskerettighedsspørgsmål. til advokatforeningens råd. "De er arresteret i New-Bell" i Douala, bekræftet over for AFP en højtstående politibetjent, der anmodede om anonymitet.

Me Tamfu, et aktivt medlem af Cameroun Renaissance Movement (MRC), er også kendt for sit engagement i menneskerettighederne, især i den engelske krise. Ledere og aktivister fra oppositionspartiet er regelmæssigt målet for anholdelser og forsøg siden deres leder, Maurice Kamto, udfordrer genvalget af Paul Biya i 2018. Maurice Kamto selv og snesevis af medlemmer af MRC havde tilbragt ni måneder i fængsel uden at blive prøvet i 2019 efter at have fredeligt demonstreret mod genvalget af den kamerunanske præsident, 87 år gammel. De var blevet løsladt efter intens internationalt pres.

Demonstration af advokater

Men Maurice Kamto holdes nu kl hans hjem i Yaoundé omgivet af politi i to månederuden at retfærdigheden meddelte ham noget efter at have opfordret til "fredelige demonstrationer" for statschefens afgang. Flere MRC-ledere og aktivister har også været fængslet siden da.

Mig Tamfu og Tchuemegne var arresteret onsdag "uden en beføjelse" ifølge en gruppe advokater, der krævede deres øjeblikkelige løsladelse. Ifølge Me Bissou inkluderer anklagerne "foragt for retten" og "ødelæggelse af offentlig ejendom" efter sammenstød den 10. november i en domstol i Douala, hvor politiet greb voldsomt ind for at fjerne advokater demonstrerer for frigivelsen af ​​to af deres egne. Flere advokater blev såret under denne kraftige indgriben fra politiets side.

Denne artikel optrådte først på https://www.jeuneafrique.com/1078273/societe/cameroun-deux-avocats-dont-un-membre-du-mrc-ecroues-pour-outrage/?utm_source=jeuneafrique&utm_medium=flux- rss & utm_campaign = rss-stream-young-africa-15-05-2018

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.