Owona Nguini angriber voldsomt MRC og Equinoxe Tv

0 54

Owona Nguini angriber voldsomt MRC og Equinoxe Tv

 

I en kolonne med titlen: ledsagere på rejsen til Ambazonian adventurism analyserer universitetslæreren den krise, der har vedvaret i fire år i de nordvestlige og sydvestlige regioner i Cameroun.

En af de faktorer, der opretholder den morderiske og splittende konflikt, er eksistensen af ​​en koalition, der på en synlig eller usynlig måde understøtninger den uhyggelige årsag til væbnet ambazonisme. De separatistiske lobbyer, der har pålagt deres hegemoni i identitetskredsløbet Anglophonie, nyder faktisk godt af den synlige eller maskerede støtte fra mange aktører i det camerunanske samfund, der er så blinde af deres fjendtlighed over for den centrale magt og dens netværk. samfund, at de er klar til at se hele Cameroun brænde, hvis de tror, ​​at regimet og dets centrale leder vil være væltet.

Disse forskellige aktører udgør en ægte trojansk hest, der er beregnet til at skjule en koalition af væltet, der er udpeget af et udtryk, der er modelleret af en vision om vold fristet af refleksen for udryddelse eller renselse: jagter. Denne koalition gør det muligt at formidle den splittende gift af voldsomhed og hævn mellem samfund, der inkuberer det massakrerende stof og folkedrabstruslen i det cameroonske offentlige rum. Denne koalition organiserer en virtuel sabbat med tilbagetrækere, der er klar til at fortære de opdelte dele af Cameroun

1- Confederalists / Oprørere listig.
De er tilhængere af en stærkt segmenteret kamerunsk stat, hvor centralregeringen ville blive reduceret til det absolutte minimum og kun være et sted for forhandlinger mellem næsten suveræne territoriale stater. De overlever sig selv som almindelige føderalister, mens deres logik forvandler Cameroun til en konfødereret stat. Det er faktisk maskerede løsrivere som Master Bobga Harmony og Wilfred Tassang, der spillede på at være føderalister, før de afslørede sig selv. Her skal Dieudonné Essomba, listig tilhænger af en suveræn Ekang-stat opbevares.

2- Radikale etno-populistiske føderalister.
De er aktivister og identitetsaktivister, der er imod den styrende ramme for den decentrale unitaristiske stat, som halvhjertet støtter engelsktalende autonomisme, som stort set kommer fra den samme matrix af visceral kommunitarisme som disse føderalistiske identitetsstrømme. Her ved siden af ​​disse etno-populistiske føderalister er der de sydkameruniske føderalister, hvoraf mange er semi-ambazonere, fordi de indrømmer, at der er en engelsktalende kameruners nation og folk, der har en legitim ret til deres stat i lyset af en Fransktalende folk og nation. Mester Agbor Nkongho er en del af denne bevægelse. De demago-populistiske tilhængere af Ekang (Fedek) forbund af Armand Assev alias Armand Willy. en af ​​de mest radikale forsvarere af denne etnopopulistiske føderalisme er Charly Oyie Noah.

3- Federalister Fællesskab moderat modstandere af den decentrale enhedstilstand.
Visse elementer i PCRN, herunder præsidenten for denne formation Cabral Libii Li Ngue Ngue, skønt de bekræfter deres tilknytning til republikkens enhed, forstår på mange punkter for engelsktalende autonomisme, især for føderalistiske-kryptokonfederalister som Agbor Nkongho eller de anglophone federalister til fordel for opstandelsen af ​​en anglophone-frankofon bi-kulturel federalisme. Cabral Libii taler for samfundsfederalisme eller identitetsregionalisme og finder temaer forsvaret af de engelsktalende nævnte aktører. Ofte tilbøjelig til opportunisme har lederen af ​​PCRN endda etableret forbindelser med ambazoniske løsrivelsesledere som Tapang Ivo Tanku. Denne bevægelse er imod klassisk decentralisering og kritiserer statens vedvarende centralisme. Det er gennem disse aspekter, at PCRN selv ubevidst på grund af sin dominerende republikanske orientering kan bidrage til modstanden fra secessionistiske teser, faktisk baseret på samfundsfundamentalisme.

4- De etnofascistiske pseudofederalister.
Denne strøm er den farligste, fordi den er baseret på en fedt ideologi: overherredømmet i Bamileke-binam-grassfiels-samfundet, indviet af en sand doktrinær litteratur. Han har ikke ærlig og oprigtig føderalistisk overbevisning. Hans vision om føderalisme er rent taktisk, som vi kan se i den partisanske enhed fanget af disse etnofascistiske lobbyer: MRC.

Dette parti foregiver at dele føderalistisk orientering, mens de etnofascistiske lobbyer, der koloniserede denne formation, i virkeligheden er i en hegemonistisk tilgang, der beskæftiger sig med at erobre den centralistiske stat og bevare den af ​​interesse for lobbyerne, der styrer denne politiske formation. . MRC er afhængig af den etnofascistiske falangistgruppe "Anti-Sardinards Brigade" (BAS), som åbent forpligtede sig til at skaffe midler til at købe våben fra Ambazonians. Nogle af militslederne som Brice Nitcheu antog offentligt denne mulighed på møder, hvor ”gæster” fra MRC var til stede som Master Simh.

Denne strøm er særligt skadelig, fordi den ønsker at bruge de ambazoniske militser til at vælte den centrale magt og dens leder. En af dens tal er den store teoretiker i Forbundsrepublikken Grassfields, Jacques Noumsi, en uhæmmet etnofascist, der etnisk stigmatiserer selv Ekang-demonstranter som Christian Ntimbane Bomo. Den økonomiske hovedstad i dens Chimera-stat er Douala.

5- Pseudo-føderalisters sociale allierede
De etnofascistiske lobbyer har en forbindelse vævet omkring MRC med et dedikeret medie som equinox fuldstændigt erhvervet til dette perspektiv af en obligatorisk etnisk rotation af den centrale magt betragtes derfor som en tontin. Jævndøgn er således blevet en mediamaskine, der subtilt videreformidler pro-secessionistisk propaganda under påskud af en "objektiv" og "afbalanceret" dækning af situationen. Påståede neutrale menneskerettigheds-NGO'er som REDHAC eller NDH suges faktisk ind af MRC.

Disse organisationer har en meget nysgerrig måde at sikre beskyttelsen af ​​menneskerettighederne og næsten systematisk tavser gentagne misbrug af ambazoniske obskurantistiske kriminelle bøller for kun at pege fingeren på forsvars- og sikkerhedsstyrkernes fejl. Alt dette er naturligvis ikke uskyldigt. Det er et spørgsmål om at udnytte den anglophone-krise til at fremme de hegemonistiske beregninger af, hvad nogle tilhængere selv har kaldt "Bami Power" dømt til at nedgradere "Landet Arrangør Hvilket ifølge dem svarer til Ekang / Fang-Boulou-Beti-hjemmet.

Denne artikel optrådte først på: https://www.camerounweb.com

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.