Algeriet: M6-kanal forbudt efter dokumentar

0 191

Det algeriske kommunikationsministerium har besluttet at "ikke længere autorisere" den private franske tv-kanal M6 til at operere i Algeriet dagen efter udsendelsen af ​​en dokumentarfilm om den populære protestbevægelse "Hirak" i dette land.

I en erklæring, der blev offentliggjort mandag aften, beskylder kommunikationsministeriet denne dokumentar med titlen "Algeriet, landet for alle oprør" - af "Se et partisk kig på Hirak" og er blevet produceret af et team udstyret med "Tilladelse til falsk skyde".

"Dette præcedens får os til at beslutte ikke længere at give M6 tilladelse til at operere i Algeriet, uanset hvilken som helst form", siger ministeriet.

Fremhævet som en del af showet "Eksklusiv forespørgsel", denne 75-minutters rapport - filmet til tider med "Diskrete kameraer" - udsætter vidnesbyrd fra tre unge algeriere om deres lands fremtid i grebet om et hidtil uset oprør siden februar 2019.

Sundhedskrisen førte til suspension af markedet "Hirak" i midten af ​​marts. Kommunikationsministeriet kritiserer "Smagløse vidnesbyrd", Af "De mest reduktive klichéer" et "En sum af anekdoter uden dybde".

En af hovedpersonerne i efterforskningen, Noor, en YouTuber kendt i Algeriet, forklarede på sociale netværk mandag, at hun fortrød at have deltaget i dokumentarfilmen og beklagede "Manglende professionalisme" af den franske kanal.

Ifølge den algeriske pressemeddelelse, "En fransk-algerisk journalist sørgede for produktionen af ​​filmen ved hjælp af en" algerisk fixer ", der fik en falsk autorisation til at skyde", en lovovertrædelse "desuden strengt straffet".

Ministeriet lover at anlægge sag mod reporterne for "Forfalskning i autentisk eller offentlig skrivning". den "Det er ikke tilfældigt, at disse medier, der er udstyret til at gennemføre en dagsorden, der sigter mod at beskadige Algeriets image og knække den urokkelige tillid mellem det algeriske folk og deres institutioner, handler i fællesskab og på forskellige niveauer og støtter", siger han.

Ifølge ministeriet havde M6 den 6. marts 2020 indsendt en anmodning om presseakkreditering for medlemmer af showets team. "Eksklusiv forespørgsel", til optagelse af en dokumentar den "Fremme af den økonomiske og turistmæssige udvikling i byen Oran såvel som multikulturalismen, der gør vores lands rigdom".

Anmodning, der modtog et ugunstigt svar fra ministerierne for kommunikation og udenrigsanliggender, sagde han. Udsendelsen i maj sidste år af den offentlige kanal France 5 af en anden dokumentar om algerisk ungdom og "Hirak" -

"Algeriet min kærlighed" af fransk journalist og direktør af algerisk oprindelse Mustapha Kessous - havde udløst en diplomatisk krise mellem Algier og Paris.

Denne artikel optrådte først på: https://onvoitout.com/

Skriv en kommentar