Algeriet: i hjertet af den første cirkel af statschefen Abdelmadjid Tebboune - Jeune Afrique

0 262

Hvem har ørerne til den algeriske præsident Abdelmadjid Tebboune? Ved paladset El-Mouradia blev de troendes cirkel, der støttede ham under hans "krydsning af ørkenen", gradvist udvidet.


Ved ankomsten til El-Mouradia-paladset i Algier i december 2019 Abdelmadjid Tebboune havde alt at genopbygge. Ifølge en af ​​hans slægtninge, "var det ikke længere en institution, bare en bygning uden arkiver eller dokumenter".

Det første projekt, der hurtigst blev lanceret, var at oprette et team af samarbejdspartnere, rådgivere og projektledere. Opgaven var så meget mere kompliceret, da den nye statsoverhoved selv indrømmede, at han ikke var særlig parat til at tage lederen af ​​landet.

Han havde trukket sig ud af politik, så snart han blev afsat fra stillingen som premierminister i august 2017. Under denne "krydsning af ørkenen", som varede i to år, kunne Abdelmadjid Tebboune kun stole på en håndfuld venner, der havde været trofaste mod ham. Sidstnævnte var de første til at støtte sit kandidatur. De indtager nu vigtige præsidentstillinger.

Denne cirkel blev derefter udvidet til andre civile eller militære ledere, til tidligere embedsmænd, der havde udøvet funktioner under regimet forAbdelaziz Bouteflika eller til personligheder, der har lavet deres karriere i høj administration eller i diplomati.

Denne artikel optrådte først på https://www.jeuneafrique.com/1046421/politique/algerie-au-coeur-du-premier-cercle-du-chef-de-letat-abdelmadjid-tebboune/?utm_source=jeuneafrique&utm_medium= flux-rss & utm_campaign = flux-rss-young-africa-15-05-2018

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.