Den Islamiske Stat (IS) hævder et dødbringende angreb på fængslet i Afghanistan

0 297

Den Islamiske Stat (IS) hævder et dødbringende angreb på fængslet i Afghanistan

Den islamiske stat (IS) -gruppe sagde, at det var bag et højt profileret angreb på et centralt fængsel i byen Jalalabad i det østlige Afghanistan, hvor hundreder af fanger prøvede at undslippe.

Angrebet begyndte søndag aften, da bilbomber blev detoneret ved indgangen til fængslet af bevæbnede mænd.

Dette fortsatte gennem natten og mandag morgen, med ISIS-militanter, der kæmpede for sikkerhedsstyrkerne.

Mindst 21 mennesker blev dræbt, siger en talsmand for Nangarhar-provinsen.

Ifølge Attaullah Khogyani blev 43 mennesker såret og bragt til et regionalt hospital. Han sagde, at tre overfaldsmænd blev dræbt, men at andre fortsatte med at modstå sikkerhedsstyrker fra øverste etage i en boligbygning.

Fængslet har mere end 1 indsatte - de fleste af dem Taliban- og IS-krigere, fortæller en sikkerhedskilde til nyhedsagenturet AFP. Det var ikke umiddelbart klart, om angrebet var organiseret for at befri specifikke fanger fra forbindelsen.

Angrebet fandt sted på den tredje og sidste dag af et midlertidigt våbenhvile mellem den afghanske regering og Taliban, hvor hundreder af Taliban-fanger blev frigivet i et forsøg på at fremme fredssamtaler mellem de to sider.

Taliban - som er en stærk rival fra ISIS - havde tidligere sagt, at de ikke var ansvarlige for angrebet.

Søndagens angreb kom et dag efter, at det afghanske efterretningsagentur rapporterede, at landet havde dræbt en højtstående ISIS-kommandør, Assadullah Orakzai, nær Jalalabad. Orakzai var angiveligt involveret i flere dødbringende angreb mod afghanske sikkerhedsstyrker.

Provinsen Nangarhar var den første borg for den islamiske statsgruppe i Afghanistan. Han har stadig en fod der, selvom regeringsembedsmænd hævdede sidste år, at gruppens lokale tilknytning - kendt som Islamic State Khorasan - var fuldstændig besejret i provinsen.

Nangarhar havde allerede været vidne til dødbringende angreb i år, herunder en selvmordsbombe den 12. maj, der dræbte 32 sørgende under begravelsen af ​​en politibetjent.

Denne artikel kom først ud på: https://www.bbc.com/news/world-asia-53633450?intlink_from_url=https://www.bbc.com/news/world&link_location=live-reporting-story

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.