Efter plummeting skyder virussen tilbage i Midtvesten - New York Times

0 1

CHICAGO - Først blev Pacific Northwest og Northeast hårdest ramt, da coronavirus rev gennem nationen. Derefter steg det over Syden. Nu henter virussen farlig hastighed tilbage i store dele af Midtvesten - og i byer fra Mississippi til Florida til Californien troede de, at de allerede havde set det værste af det.

Idet USA kører, hvad der svarer til en anden bølge af sager, med daglige nye infektioner udjævnet med et alarmerende højere varemærke, er der en uddybende national fornemmelse af, at de fremskridt, der er gjort med bekæmpelsen af ​​pandemien, bliver forkyndt, og ingen plaster af Amerika er sikkert .

I Missouri, Wisconsin og Illinois gentager nødlidende regeringsembedsmænd restriktionerne for beboere og virksomheder og fremsætter advarsler om en bølge i koronavirusrelaterede indlæggelser.

I syd og vest rapporterer flere stater om deres højeste niveauer af nye coronavirus-tilfælde, med udbrud overvældende både by- og landdistrikter.

Overalt i landet har samfund inklusive Snohomish County, Wash., Jackson, Miss., Og Baton Rouge, La., Set coronavirus-numre falde og derefter skyde op igen - ikke i modsætning til de to ender af en sav.

I Illinois, Gov. JB Pritzker lød en usædvanlig dyster note i den sidste uge, da han leverede en advarsel, der genlydte over hele staten: Selvom Illinoisansere havde kæmpet mod en tidlig oversvømmelse af coronavirusinfektioner og derefter formået at reducere virusens spredning, var deres succes flygtig. Fra torsdag gennemsnit staten mere end 1,400 sager om dagen, op fra ca. 800 i starten af ​​juli.

”Vi er på et farepunkt,” sagde Pritzker i Peoria County, hvor det samlede antal sager er fordoblet i løbet af den sidste måned.

Borte er nogen mening i, at landet snart får fat i pandemien. I stedet kører USA en anden bølge af tilfælde, hvor gennemsnittet på syv dage for nye infektioner svæver rundt 65,000 i to uger. Fremskridt i nogle stater er for det meste opvejet af voksende udbrud i dele af Syd og Midtvest.

"Der er en slags kollektiv træthed og frustration, og selvfølgelig føler jeg det også - vi alle føler det," sagde amtdommer Lina Hidalgo, den øverste valgte embedsmand i Harris County, der inkluderer Houston. ”Så det er vanskeligt at vide, at der ikke er nogen reel ende i syne.”

Fredag ​​fortalte Dr. Anthony S. Fauci, nationens bedste smitsomme sygdomsexpert, kongressen, at han var forsigtigt optimistisk over, at en sikker og effektiv coronavirus-vaccine ville være tilgængelig ved udgangen af ​​året eller begyndelsen af ​​2021, skønt den føderale regerings evne til at hurtigt at immunisere de fleste amerikanere var uklart.

Selv at finde ud af, hvem der har virussen, er en udfordring, da testprogrammer har frustreret mange amerikanere med lange forsinkelser med at give resultater.

Billedet er på samme måde deprimerende i udlandet, hvor selv regeringer, der synes godt egnet til at bekæmpe virussen, ser genopståelser.

Nye daglige infektioner i Japan, et land med en lang tradition for at bære ansigtsmasker, steg mere end 50 procent i juli. Australien, som lettere kan afskære sig fra resten af ​​verden end de fleste, kæmper for en bølge af infektioner i og omkring Melbourne. Hong Kong, Israel og Spanien kæmper også anden bølger.

Ingen af ​​disse steder har en infektionsrate, der er så høj som De Forenede Stater, der har flest tilfælde og dødsfald i verden, mere end de næste to hårdest ramte lande - Brasilien og England - tilsammen.

I amerikanske samfund, der oplevede forbedringer i juni, såsom Milwaukee County i Wisconsin, var der en udbredt følelse af lettelse, sagde Dr. Ben Weston, direktøren for medicinske tjenester for Milwaukee County Office for Emergency Management.

Men så begyndte masker og social distancering at slappe af.

”Der var en følelse af selvtilfredshed som" Vi er endelig uden for dette, det bliver endelig bedre, "sagde han. ”Vi så vores tal falde, men grunden er på grund af fysisk afstand. Det skyldes, at folk var så forsigtige. Der var ingen grund til at tro, at sager ikke ville stige. ”

Torsdag Gov. Tony Evers, en demokrat, gjorde et andet forsøg på at få fat på udbruddene i sin stat og udstedte en ordre om, at hver Wisconsinite bærer en maske indendørs offentligt fra lørdag.

Mange stater har sporet nye udbrud til løsningen af ​​de økonomisk dyre restriktioner, der sigter mod at stoppe spredningen af ​​virussen.

I Californien, der har haft mere end 500,000 coronavirus-tilfælde, mere end nogen anden stat, har genåbningen vist katastrofalt. Da pandemien herjet nordøst i marts og april, beholdt Californien sit daglige tilfælde med omkring 2,000, og staten blev rost for sine tidlige og aggressive handlinger til bekæmpelse af virussen.

Staten gennemsnit nu mere end fire gange så mange tilfælde - 8,500 om dagen. Los Angeles County og andre sydlige Californien amter tegner sig for størstedelen af ​​statens infektioner, men virussen er nu overalt.

Denne opfattelse blev styrket på tirsdag, da sundhedsembedsmænd i en af ​​de fjerneste dele af staten, Modoc County, der havde været den sidste af Californiens 58 amter uden en kendt sag, meddelte, at virussen var ankommet.

En servitrice ved Brass Rail, en baskisk restaurant og bar, testede positivt og rejste bekymring for virusens spredning i et tætstramt amt med en befolkning på 8,800 og hvor køer er over fem til én. (Et reklametavle der advarer indbyggere i coronavirus fortæller folk at stå en ko længde fra hinanden.)

Servitrice og hendes mand vendte for nylig tilbage fra en tur til Central Valley, ifølge medejer af messingbanen, Jodie Larranaga, som sagde, at hun antog, at servitrice var inficeret under hendes rejse.

At virussen nu er til stede i de stedsegrønne skove i det nordøstlige hjørne af staten er vidnesbyrd om dens ubønnhørlige spredning, siger amtets beboere. Alturas, den eneste indbyggede by i Modoc County, er så isoleret, at dens fodboldhold i gymnasiet skal køre så længe som fem timer for at nå sine modstandere.

”Vi følte os alle meget sikre i et stykke tid,” sagde Juan Ledezma, ejeren af ​​en sparsommelig butik på Main Street i Alturas. ”Lige nu er det lidt skræmmende.”

Virksomheder over hele landet har opgivet deres egne planer om at vende tilbage til det normale i lyset af virusens genopblussen.

Virksomheden, der driver en populær vandtaxi ved Chicago-floden og færget pendlere til at arbejde hver dag, havde håbet på at åbne igen ved Labor Day. Denne uge udsatte embedsmænd planerne indtil marts.

Den historiske Berghoff-restaurant i Chicagos Loop åbnede igen i slutningen af ​​juni efter måneders lukning, et tegn på, at coronavirus-kurven var fladet ud og byens centrum var klar til at begynde at brumme igen.

Denne uge, da koronavirusinfektioner steg i Illinois, lukkede restauranten pludselig sine døre for anden gang.

”Det brød mit hjerte,” sagde Pete Berghoff, hvis familie har ejet restauranten siden 1898. ”Vi åbnede igen, og efter cirka tre uger blev min entusiasme slået ud af mig.”

Fra stat til stat og region til region skifter billedet af coronavirus-spredning dagligt, da nogle samfund ser gradvis forbedring, og andre pludselig kæmper.

Et par steder, herunder Arizona, South Carolina og Texas, er begyndt at se nye sagsrapporter falde efter enorme stigninger. Californien, Florida og Louisiana rapporterer fortsat nogle af deres højeste daglige totaler af pandemien.

Rio Grande-dalen i Texas lider måske gennem det værste aktuelle udbrud i landet med hundreder af nye sager og snesevis af dødsfald om dagen. I mere end halvdelen af ​​staterne fortsætter udbruddene med at vokse.

I Missouri og Oklahoma er sager vokset til alarmerende niveauer, hvor begge stater nu gennemsnitligt mere end 1,000 hver dag. Og i Maryland og Rhode Island tikker daglige sagsnumre sig opad igen efter perioder med vedvarende fremskridt.

Overalt i landet fortsætter dødsfaldene fra coronavirus. Landet gennemsnitligt omkring 500 pr. Dag i begyndelsen af ​​juli. I løbet af den sidste uge har det i gennemsnit været mere end 1,000 dagligt, med mange af dem, der er koncentreret i Sun Belt-stater. Onsdag rapporterede Californien, Florida og Texas om sammenlagt 724 dødsfald, cirka halvdelen af ​​det nationale antal.

Houston, den fjerde største by i landet, har tilpasset sig en ny normal, hvor det eneste, der er bestemt, er, at intet er sikkert. Efter at sager og hospitalsindlæggelser så ud til at udjævnes og endda falde i de seneste dage, brød Harris County fredag ​​en engangsrekord med 2,100 nye sager.

”Jeg tror til en vis grad, at vi så en pigge, fordi folk blev trætte af den,” sagde Alan Rosen, der leder Harris County Precinct One-konstabels kontor. ”De blev trætte af at høre om det hver dag. De blev trætte af at blive sammenkoblet i deres hus og at være væk fra mennesker. ”

Mennesker der har været i stand til at håndtere vildt og toppe ved en fysisk, følelsesmæssig, økonomisk og logistisk krise fra en usynlig fjende næsten tre år efter at have overlevet orkanen Harvey, en af ​​de værste katastrofer i amerikansk historie.

"Det er en rutsjebane, ”sagde Mr. Rosen, der kom sig efter at have smittet med virussen i maj. ”Det er ikke som en orkan, der kommer igennem, og vi ved, hvad vi skal gøre. Vi ved, at vi er nødt til at rydde op og genopbygge, og alle er vant til tidsrammen. Men med dette er der lige så mange ukendte. ”

Julie Bosman rapporterede fra Chicago, Manny Fernandez fra Houston og Thomas Fuller fra Alturas, Calif. Mitch Smith bidrog med rapportering fra Chicago.

Denne artikel opstod først (på engelsk) den New York Times

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.