60 års uafhængighed for Benin: en beskeden fest på grund af Covid-19 - Jeune Afrique

0 2

Benin fejrede XNUMX-års jubilæum for sin uafhængighed lørdag uden de traditionelle festligheder. Især er paraden med sikkerheds- og forsvarsstyrker aflyst.


Dette er en første, som dog ikke har vakt reaktioner eller protester i landet, som har 1770 bekræftede sager og 35 dødsfald, ifølge tal fra 24. juli.

Den beninese regering havde meddelt, at der ikke ville være nogen festlighed og annullerede den traditionelle parade af sikkerheds- og forsvarsstyrker, der betragtes som den største attraktion ved denne mindesmærke i 60 år.

Cirka ti minutters ceremonier

Præsident Patrice Talon fortsatte alligevel til en kransudlægningsceremoni i stedet for krigsmindesmærket, efter at have tændt "håbets flamme" der.

Derefter deltog han i en beskeden ceremoni med opsamling af våben og gennemgang af tropperne foran en lille løsrivelse af det republikanske politi, luftvåben, flådestyrkerne og luftvåben. og Nationalgarden, en nyoprettet komponent i militæret.

De to ceremonier varede kun ti minutter.

#FierDetreBeninois

På sociale medier lancerede regnskaberne for landets vigtigste institutioner, inklusive formandskabet og regeringen, to hashtags - #FiereDetreBeninoise et #FierDetreBeninois - som er blevet taget op af mange internetbrugere.

Dagen før havde statsoverhovedet i Benin sendt sin traditionelle besked til nationen sendt på tv og på sociale netværk.

Sundhed og økonomisk krise

”Fejringen af ​​denne nationaldag finder sted i en meget specifik kontekst, præget af Covid-19-pandemien. Det er den mest alvorlige sundhedskrise i vores tid. Det er forbundet med en økonomisk krise, der er lige så bekymrende, ”sagde Patrice Talon.

Den beninesiske præsident bekræftede også at have implementeret "en modig responspolitik med betydelige økonomiske midler" for at "forhindre spredning af pandemien og sikre effektiv pleje af de berørte".

Fredag ​​meddelte regeringen navnlig, at den havde til hensigt at støtte gårde og små og mellemstore virksomheder med en finansiel plan på 100 milliarder CFA-franc (Mere end 152 millioner euro).

Denne artikel opstod først på UNITED AFRICA

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.