Vægttab Drug Belviq trukket fra markedet over kræftrisiko

0 4

Producenten af ​​et vægttab medikament trak det fra markedet torsdag efter anmodning fra føderale tilsynsmyndigheder, der sagde, at det udgør en svag øget risiko for kræft.

Japans Eisai Inc. sagde, at det frivilligt tilbagekaldte stoffet, Belviq. (Virksomhedens amerikanske hovedkvarter ligger i Woodcliff Lake, New Jersey.) Virksomheden sagde imidlertid i en erklæring, at det var uenig med den amerikanske fødevareadministrations fortolkning af nye data om lægemidlets sikkerhed og mener stadig, at Belviq's fordel opvejer risikoen.

FDA sagde, at patienter skal stoppe med at tage Belviq øjeblikkeligt, bortskaffe rester af piller og kontakte deres læge for rådgivning om alternativer. Agenturet bad også læger om at underrette deres patienter om at stoppe med at tage stoffet.

Belviq blev godkendt i 2012, omtrent samme tid som et par andre lovende vægttabsmediciner ramte markedet. Ingen blev de store stormskærme, som det forventedes at være, men de tilbød en mulighed for de mange mennesker, der kæmpede med overvægt eller fedme og relaterede sundhedsmæssige problemer.

Relaterede historier

Belviq var det første stof, der blev bevist at hjælpe folk med at tabe sig og holde det slukket i flere år uden at øge deres risiko for hjerteproblemer. Det var konklusionen af ​​en 12,000-årig, XNUMX-patientundersøgelse af lægemidlets hjertesikkerhed, som FDA krævede Eisai til at gennemføre som en betingelse for godkendelse.

En for nylig afsluttet FDA-analyse af dataene fra den undersøgelse viste, at 7.7% af deltagerne, der tog Belviq, blev diagnosticeret med kræft, lidt mere end de 7.1%, der udviklede kræft i en sammenligningsgruppe, der fik dummypiller. Der var en række kræftformer, hvor pancreas-, kolorektal- og lungekræft blev rapporteret oftere hos de patienter, der tog Belviq, sagde FDA.

Agenturet sagde, at der ikke er behov for nogen særlig kræftscreening for nogen, der har taget Belviq. Det bemærkede, at den øgede risiko først blev set efter langvarig brug af stoffet.

Eisai sagde, at vurderingen er, at Belviq har mere fordel end risiko for sine planlagte patienter. Det er specifikt godkendt til voksne med et kropsmasseindeks (BMI) på 30 og voksne med en BMI på 27, der har andre tilstande, der bærer hjerterisici, såsom højt blodtryk, højt kolesteroltal eller type 2-diabetes.

En udvidet version, der kaldes Belviq XR, trækkes også fra markedet.

Ved testning inden Belviq blev godkendt, mistede næsten halvdelen af ​​deltagerne, der fik Belviq mindst 5% af deres vægt i løbet af et år, og næsten en fjerdedel mistede mindst 10%. Disse resultater var mere end to gange bedre end dem, der blev givet af deltagere, der fik dummypiller.

Af de konkurrerende lægemidler, der blev lanceret omtrent på samme tid, producerede Qsymia mere vægttab end Belviq. Contrave, der blev godkendt i 2014, producerede lignende vægttab som Belviq, men fremsatte en stærk advarsel om risikoen for øget selvmordstanker og adfærd.

Lægemiddelomkostningerne skader salget. Belviq og Contrave retail for ca. $ 300 pr. Måned uden forsikring, og Qysmia sælger for omkring $ 200 pr. Måned afhængig af apoteket.

Flere ældre diætlægemidler blev tidligere trukket ud af salg, efter at det blev fundet at de øger risikoen for hjerteklappeskade, selvmordstanker eller andre problemer.

Kontakt os at editors@time.com.

Denne artikel opstod først på https://time.com/5784701/belviq-pulled-market-cancer-risk/

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.

Følg IKKE dette link, eller du vil blive forbudt fra webstedet!