Undersøgelse advarer om, at mere sex kan betyde større sandsynlighed for kræft

0 1

Sex forårsager ikke kræft, men din sex-centrerede livsstil kan muligvis.

Og det er især tilfældet for kvinder. Ifølge en ny undersøgelse var det mere sandsynligt, at de, der havde 10 eller flere seksuelle partnere i løbet af deres levetid, blev diagnosticeret med kræft end kvinder med en eller nul partnere.

Mænd blev heller ikke helt skånet. Deres kræftrisiko steg til 64 procent efter 10 eller flere partnere sammenlignet med dem med en eller ingen.

”Tidligere forskning har vist, at specifikke STI'er (seksuelt overførte infektioner) kan føre til adskillige kræftformer,” sagde medforfatter Lee Smith, hvis forskning var offentliggjort i BMJ Seksuel & reproduktiv sundhed på torsdag.

”Det er interessant, at risikoen er højere hos kvinder sammenlignet med mænd,” Smith Reuters i en e-mail. ”Dette kan skyldes, at forbindelsen mellem visse STI'er og kræft er stærkere hos kvinder.”

Under undersøgelsen blev forsøgspersoner bedt om at rapportere om antallet af seksuelle partnere, de havde haft i deres levetid.

Mænd var næsten tre gange mere tilbøjelige til at have haft 10 eller flere seksuelle partnere i en sats på 22 procent, mens kun 8 procent af kvinderne faldt i samme kategori.

Antallet af forskellige partnere blandt kvinder faldt derimod markant sammenlignet med mænd. Blandt kvinder havde kun 16 procent været med fem til ni partnere.

Kvinder med 10 eller flere partnere var også 64 procent mere tilbøjelige til at rapportere om en langvarig sygdom sammenlignet med deres mere kyske kolleger.

Generelt fandt forskere, at de i den yngre ende af undersøgelsens aldersgruppe var mere tilbøjelige til at rapportere flere seksuelle partnere. Navnlig havde deres livsstil også en tendens til at omfatte mere drikke og rygning samt mere energiske træningspas. Indkomst syntes også at være en faktor: De, der faldt på den høje eller lave ende af formuesspektret, havde flere seksuelle partnere end dem, hvis indkomst faldt i midten.

Forskere hentede data fra den engelske longitudinelle undersøgelse af aldring, der undersøger voksne på 50 år og ældre. Denne undersøgelse analyserede svar fra 2,537 mænd og 3,185 kvinder, hvis gennemsnitlige alder var 64.

Den øgede sandsynlighed for kræft kan have mere at gøre med valg af livsstil og ikke fremkaldt af selve kønet, sagde Dr. Robert Edwards, professor i fødselslæge, gynækologi og reproduktionsvidenskab ved University of Pittsburgh School of Medicine, til Reuters.

Han advarede også om, at "rygning og alkoholforbrug forstærker risikoen for kræft med visse seksuelt overførte sygdomme."

”Folk, der havde risikable seksuelle møder, skal kontakte deres sundhedsudbydere for at blive kontrolleret for potentielle seksuelt overførte infektioner og bør åbent diskutere, hvordan man minimerer denne risiko med deres sundhedsudbydere,” rådgav Smith. "Brug af passende beskyttelse reducerer risikoen for relaterede kræftformer fremad."

Denne artikel opstod først på https://nypost.com/2020/02/14/study-warns-more-sex-might-mean-higher-likelihood-for-cancer/

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.