Er AstraZeneca mistet sin glød? Drugmaker savner top kræftmedicin, seler til coronavirus

0 1

Onkologi og Kina har været det vigtigste drivkræfter af AstraZenecas vækst i nogen tid nu. Men i de sidste tre måneder af 2019 har tre af de vigtigste kræftmedicinere savnet deres salgsmærker, ligesom det igangværende koronavirusudbrud truer sin forretning i Kina.

Lungekræftstof Tagrisso, AstraZenecas mest solgte produkt, hævet salg på $ 884 millioner i fjerde kvartal. Det markerede et imponerende hopp på 49% over året, men gik stadig glip af industriens overvågningers tidligere forventninger med 4.4%, som Jefferies-analytiker Peter Welford bemærkede i en investorrapport fredag.

PARP-hæmmer Lynparza's $ 351 millioner og PD-L1-inhibitor Imfinzi's $ 424 millioner i perioden var begge under konsensusforventningerne med henholdsvis 2.2% og 7%. Denne underskud kom, selv da Lynparza for første gang krydsede blockbuster-tærsklen for at nå 1.2 milliarder dollars.

Under en pressekonference fredag ​​tilskrev ledelsen af ​​AstraZeneca stort set tallene til normale kvartalsvise udsving snarere end en generel tendens, der går videre.

Et prisnedsættelse i Japan og en lagerstigning i USA i tredje kvartal havde taget tag af Tagrissos salg den følgende periode. I 2020 vil AZ's stadig sikre Tagrisso fortsætte med at vokse med "de sædvanlige afvigelser" fra kvartal til kvartal, fortalte AZs onkologiske forretningschef David Fredrickson til journalister.

I USA har Tagrisso nu etableret sig som plejestandarden for nydiagnosticerede EGFR-muterede ikke-småcellet lungekræftpatienter med ca. to tredjedele af de nye patienter, forklarede han. Derfor vil væksten fremover i landet være "trinvis."

RELATEREDE: De 10 mest forventede narkotika-lanceringer i 2020 | 1. Enhertu - 4. Roxadustat

”Væksten kommer fra yderligere stigninger i samlede recept, når terapiets varighed forlænger,” sagde Fredrickson. ”Der vil stadig være en vis stigende vækst hos nye patienter, der starter i USA, da vi fortsætter med at følge efter patienter, der i dag behandles med [immuno-onkologi] -terapier, der skal behandles i stedet med EGFR-rettet terapi.”

Han erkendte, at det er små muligheder. Den virkelig store vækstdriver ligger i andre dele af verden, især Asien, hvor EGFR-mutation er cirka dobbelt så udbredt som i vestlige lande. Han bemærkede, at af de 80 førstelinjegodkendelser, som Tagrisso nu kan prale over hele verden, kun 18 lande har godkendt refusion indtil videre.

I Kina forventer virksomheden, at den nye anvendelse vil blive inkluderet i landets nationale refusionsmedicinliste ved udgangen af ​​dette år. Men i AZ's hjemland for nylig National Institute for Health and Care Excellence faldt til dækning af medicinen hos tidligere ubehandlede patienter i England.

Når man taler om Kina, steg salget i landet i fjerde kvartal med 28% i konstante valutaer til $ 1.19 milliarder, hvilket tegnede sig for 19% af AZs samlede kvartalstrækning på 6.25 milliarder dollars.

Det er ikke at sige, at alt er rosenrødt på det kinesiske marked. Implementering af et bulk indkøbsprogram begynder at tage en vejafgift på AZ's kolesterollægemiddel Crestor. Den aldrende medicin oplevede, at salget på nye markeder faldt 12% i fjerde kvartal til $ 185 millioner, hovedsageligt på grund af det prisnedsættende projekt.

Ikke desto mindre er væksten på 28% i landet, som Wolfe Pharma-analytiker Tim Anderson udtrykte det i en fredagsnotat, "imponerende, endnu en gang." Det er også langt bedre, end væksten i midten af ​​teenagere, AZ har forventet for sin forretning der i midtvejsperioden.

RELATEREDE: Hvordan vil coronavirus ramme amerikanske medicinalproducenter? Afhænger af hvilken type stofproducent du er: Moody's

Da den kinesiske regering finansierer innovation ved at lede efter besparelser fra ældre produkter, "vil dette over tid påvirke os," sagde administrerende direktør Pascal Soriot. ”Nogle virksomheder påvirkes meget stærkt og hurtigt; i vores tilfælde vil det dække de næste to, tre, fire år. ”

Der er dog en mere overhængende trussel - det igangværende koronavirusudbrud i Kina. Fra fredag ​​har sygdommen, COVID-19, ført til næsten 64,000 menneskelige infektioner i Kina, efter at have krævet 1,382 liv. Idet byen Wuhan forbliver nede, er andre dele af landet meget opmærksomme i det omfang, at normale forretningsaktiviteter påvirkes.

I alt har AZ ikke set nogen forstyrrelse i sine lokale operationer, sagde Soriot. Efter en forlænget lukning under det kinesiske nytår som foreslået af regeringen forventes dets to produktionsanlæg i Wuxi og Taizhou nu at køre med fuld kapacitet i næste uge. Det eksporterer produkter fra Kina til andre dele af verden, men de tegner kun for en lav encifret procentdel af salget.

Virksomheden ser allerede indflydelse på klinisk lægemiddeludvikling i et forsøg og tager ”passende skridt for at sikre kontinuitet” af dens F&U, tilføjede administrerende direktør.

RELATEREDE: AZ, Daiichis nye kræftlægemiddel Enhertu går til løbene med hurtig amerikansk lancering

På grund af Kinas status som major vækstpunkt for AstraZeneca er det mere sårbart end sine jævnaldrende for nedfald fra epidemien. Under antagelse af en negativ indflydelse fra det COBID-19-udbrud i Kina forventer den britiske farmaceutik nu at de samlede indtægter i 2020 vil stige med et højt enkeltcifret til lavt dobbeltcifret procenttal, fortalte finansdirektør Marc Dunoyer til journalister. Der er stadig en vis usikkerhed i situationen, sagde han og tilføjede, at virksomheden vil give en opdatering sammen med rapporten fra første kvartal.

Væksten vil være baseret på en helårsomsætning i 2019 på 23.56 milliarder dollars, hvilket markerede et spring på 15% med konstante valutakurser i forhold til det foregående år. AZ flyttede måling af overskrift rapportering fra "salg" til "omsætning" i forventning om nogle større samarbejdsindtægter, der går videre fra potentielt blockbuster-lanceringer.

Mot slutningen af ​​sidste år vandt AZ og partner Daiichi Sankyo et hurtigt FDA-nod for antistof-lægemiddelkonjugat Enhertu, som Fredrickson sagde "har muligheden for at være den absolut bedste medicin i HER2-positiv brystkræftplads." Enhertu-salg i USA og visse europæiske lande bookes af Daiichi, og det overskud, der deles, vil blive indregnet som samarbejdsindtægter fra AZ.

Plus, AZ registrerer ikke kinesisk salg af dets FibroGen-partner, førsteklasses anæmi-medicin roxadustat. SVB Leerink-analytiker Geoffrey Porges tidligere fremskrevet lægemidlet kunne få 1.4 milliarder dollars i 2025-salg fra Kina alene.

Denne artikel opstod først på https://www.fiercepharma.com/pharma/has-astrazeneca-lost-it-glow-drugmaker-misses-top-cancer-meds-braces-for-coronavirus

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.