Fredagens frontline: Kræftopdateringer, forskning og uddannelse den 14. februar 2020

0 0

Fra tusinder af patienter med brystkræft fortalte at blive kontrolleret igen, efter at en kirurg udførte forstærkede operationer til tre unge brødre, der fik samme diagnose af øjenkræft, her er hvad der skaber overskrifter i kræftområdet i denne uge.

I mere end et årti udførte en useriøs kirurg i England hundreder af unødvendige eller knuste operationer på intetanende patienter med brystkræft. Nu er 11,000 tidligere patienter blevet bedt om at følge op med en ny læge.

Ian Patterson, en tidligere brystkirurg, blev i 2017 dømt for 17 sårberegninger med forsæt og tre tællinger om ulovlig sårning og sendt til fængsel. Imidlertid en uafhængig undersøgelse at finde ud af, hvordan hans handlinger gik ubemærket hen i mere end 14 år, fandt et større misbrugsmønster, der berørte tusinder af patienter.

Patterson ville udføre ureguleret spaltnings-sparring mastektomier, en operation, der ikke fjernede alt brystvæv fra patienten, hvilket førte til, at kræft kom tilbage for nogle af patienterne, ifølge undersøgelsen.

Dødsfald på 23 patienter er også under yderligere gennemgang. Rapporten kræver

reform i England for at sikre, at dette ikke sker igen.

Der er ingen bevis for en forbindelse mellem mobiltelefonbrug og kræft, men forskningen skal fortsætte, ifølge en undersøgelse foretaget af Food and Drug Administration (FDA).

Agenturet gennemgik 200 forsøg, 125 i dyr og 75 hos mennesker, der undersøgte stråling af mobiltelefoner og en potentiel forbindelse til kræft. FDA fandt intet konsistent mønster, der koblet radiofrekvensstråling til tumorer eller kræft.

Den udbredte anvendelse af 5G har dog rejst kræftproblemer, fordi den fungerer på meget højere frekvenser end 4G. I øjeblikket falder teknologien ind under de nuværende Federal Communications Commission eksponeringsretningslinjer, og kræftrisikoen er ekstremt lav, ifølge FDA.

Begrænsninger til undersøgelsen omfattede, hvordan data blev indsamlet i de menneskelige undersøgelser - information kom fra spørgeskemaer udfyldt af familiemedlemmer eller observationsdata. Derudover efterlod dyreforsøg ikke, hvordan mennesker bruger mobiltelefoner. ”Dyreforsøg douser ofte en rottes hele krop i stråling i niveauer, der er langt højere end hvad mennesker normalt udsættes for, når vi bruger mobiltelefoner,” ifølge MIT Technology Review.

På baggrund af dette opfordrer FDA stadig til mere forskning for endeligt at forstå risikoen for kræft ved brug af mobiltelefoner.

Vægttabsmidlet Belviq er trukket fra markedet på grund af en lille øget risiko for kræft.

Eisai Inc., lægemiddelfabrikanten, frivilligt trak sig tilbage det efter at FDA bad patienterne om at stoppe med at tage Belviq øjeblikkeligt, og lægerne skulle underrette deres patienter om at stoppe med at bruge lægemidlet og se efter alternativer.

Agenturets bekymring er baseret på data fra en fem-årig undersøgelse, der omfattede 12,000 patienter. Resultaterne viste, at 7.7% af deltagerne på Belviq udviklede kræft sammenlignet med mere end 7.1%, der udviklede kræft i placebogruppen. Stigningen blev set efter udvidet brug af Belviq.

Eisai Inc. sagde, at det var uenig i FDA's fortolkning af dataene og mener, at Belviq's fordel opvejer risikoen.

Kunne modermælk fra ammende kvinder afgøre, hvilken der kan være disponeret for brystkræft?

Forskere fra University of Massachusetts (UMass) -Amherst har slået sig sammen med Ridley-Tree Cancer Center brystkirurg Dr. Katrina Mitchell for at undersøge modermælk fra kvinder, der har en patogen BRCA1 eller BRCA2 genetisk mutation.

Deres mål er at afdække flere profiler, der identificerer en risiko for brystkræft og ideelt set etablere en ikke-invasiv test til at bruge kvinders modermælk til at opdage brystkræft i meget tidligere stadier. Kvinder leverer modermælks- og spytprøver under forsøget og deres BRCA-resultater.

"Brystmælk giver i det væsentlige en flydende biopsi af hele brystet," sagde hovedforsker Kathleen Arcaro fra UMass Breastmilk Lab i en pressemeddelelse. ”Vi håber, at vi bedre kan forstå udviklingen og udviklingen af ​​brysttumor hos disse kvinder, der er i fare.”

Undersøgelsen rekrutterer ansøgere overalt i USA gennem sociale medier.

Tre unge brødre kæmper alle mod den samme form for øjenkræft, som eksperter har bekræftet, er arvelig.

Tristen, 5, Caison, 3 og Carter Rush, 7 måneder gammel, har retinoblastoma, en sjælden type øjenkræft, der normalt udvikler sig i den tidlige barndom. Deres mor, Angie, havde også denne type kræft, da hun var 6 uger gammel, men er sund i dag.

”Det var overraskende, men vi vidste, at chancerne var 50/50,” sagde Angie Rush i en Interview med Good Morning America. ”Jeg havde fået at vide af læger det meste af mit liv, at på grund af den genetiske mutation med retinoblastom, som jeg har i begge øjne, havde jeg en 50/50 chance for at videregive den.”

En gang om måneden får drengene kemoterapi, regelmæssig øjekontrol og laserbehandlinger. Medicinske regninger tvang familien til at sælge deres hjem og bo sammen med pårørende, men en crowdfunding-indsats er i gang for at hjælpe med at støtte deres behandling og leveomkostninger.

”Opmuntringen, folk siger, at de tænker på os, det har været vidunderligt,” sagde Angie Rush. ”Den monetære støtte har også været vidunderlig.”

Denne artikel opstod først på https://www.curetoday.com/articles/friday-frontline-cancer-updates-research-and-education-on-february-14th-2020

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.