Flere seksuelle partnere knyttet til højere kræftrisiko

0 0

Hvis du har brug for mere end to hænder for at tælle antallet af elskere, du har haft i dit liv, antyder ny forskning, at du måske vil bekymre dig om din kræftrisiko.

Mennesker, der har haft 10 eller flere seksuelle partnere, havde større odds for at blive diagnosticeret med kræft end dem, der var mindre seksuelt aktive, rapporterer forskere.

Kvinder med så mange sexpartnere havde næsten det dobbelte af risikoen for at udvikle kræft som kvinder, der forblev jomfruer eller kun havde en seksuel partner, viser undersøgelsen.

I mellemtiden blev mænds odds for en kræftdiagnose øget med næsten 70 procent sammenlignet med dem, der rapporterede en eller færre sexpartnere, og med 57 procent for dem, der havde to til fire sexpartnere i løbet af deres liv.

"Vi forventede, at der ville være en sammenhæng mellem antal seksuelle partnere og kræftrisiko, da tidligere forskning har vist, at specifikke seksuelt overførte sygdomme kan føre til flere kræftformer," sagde medforfatter til undersøgelsen Lee Smith, direktør for forskning ved Cambridge Center for Sport and Exercise Sciences ved Anglia Ruskin University i England. ”Faktisk betyder et større antal seksuelle partnere større potentiel eksponering for STI'er. "

"Det er interessant, at risikoen er højere hos kvinder sammenlignet med mænd," fortsatte Smith. ”Dette kan skyldes, at forbindelsen mellem visse STI'er og kræft er stærkere hos kvinder, såsom HPV og livmoderhalskræft, sammenlignet med HPV og penicancer. "

Til undersøgelsen brugte Smith og hans kolleger data indsamlet til den engelske longitudinelle undersøgelse af aldring, en sporingsundersøgelse af mennesker 50 år og ældre.

I løbet af 2012-2013-fasen af ​​den igangværende undersøgelse blev mere end 5,700 deltagere spurgt om, hvor mange seksuelle partnere de havde haft i deres liv. Forskere sammenlignede deres svar på selvrapporterede diagnoser af kræft.

Deltagerne havde en gennemsnitlig alder på 64 år, og omkring tre ud af fire blev gift. Cirka 28 procent af mændene og 41 procent af kvinderne sagde, at de var jomfruer eller kun havde en sexpartner for hele livet, mens 22 procent af mændene og ca. 8 procent af kvinderne rapporterede 10 eller flere sexpartnere.

SOS er den største mistænkte i denne øgede risiko for kræft, men folk med flere sexpartnere havde også en tendens til at hengive sig til anden risikofyldt opførsel, bemærkede Smith.

"I vores undersøgelse var det mere sandsynligt, at personer med et større antal seksuelle partnere ryger cigaretter og drikker alkohol ofte, adfærd, der vides at være forbundet med kræftrisiko," sagde Smith. ”Det er muligt, at antallet af seksuelle partnere, man har haft, fanger en kombination af sandsynlighed for udsættelse for STI'er og livsstilsprofil. "

Undersøgelsen blev offentliggjort februar. 13 i tidsskriftet BMJ Sexual & Reproductive Health.
To amerikanske sundhedseksperter, der ikke var involveret i undersøgelsen, kommenterede konklusionerne.
Selvom denne undersøgelse er interessant, har der mangler, der gør det vanskeligt at drage meningsfulde konklusioner om, hvad den fandt, sagde Dr. Konstantin Zakashansky, lektor i fødselslæge, gynækologi og reproduktiv videnskab med Icahn School Medicine på Mount Sinai i New York City.

Sex og kræft er begge berørte emner, og det er tvivlsomt, om man kan stole på folk til nøjagtigt at rapportere om deres promiskuitet eller deres kræftdiagnose, sagde Zakashansky.

”Problemet er, at folk overrapporterer, underrapporterer. Du ved ikke, hvor ærlige de er, ”sagde Zakashansky. ”Der er også tilbagekaldelsesfordeling, hvor de virkelig ikke kan huske. "

Dette er reelle problemer med undersøgelsen, aftalte Mia Gaudet, videnskabelig leder af epidemiologisk forskning med American Cancer Society.

Men Gaudet sagde, at rapporten ikke lyser en potentiel årsag til kræft, der kræver yderligere forskning.

"De overordnede konklusioner stemmer overens med, hvad vi ved om virussers potentielle rolle i kræft, og understøtter videre undersøgelse," sagde Gaudet.

Human papillomavirus eller HPV er blevet knyttet til kræft i livmoderhalsen, oral, anal og penile, bemærkede hun, mens hepatitis B og C er bundet til leverkræft. Det er sandsynligt, at andre vira kan være knyttet til andre former for kræft.

”Seksuel helbred er noget, som er undersudieret på grund af tabuerne omkring det. Selvom denne undersøgelse ikke er ideel, er det nyttigt at have nogle oplysninger omkring dette rum, ”sagde Gaudet.

I mellemtiden skulle folk, der har været promiskuøse, tale med deres læge, opfordrede Smith.

”Folk, der havde risikable seksuelle møder, skal kontakte deres sundhedsudbydere for at blive kontrolleret for potentielt seksuelt overførbare smitsomme og bør diskutere åbent om, hvordan man minimerer denne risiko,” sagde Smith. "Brug af passende beskyttelse reducerer risikoen for relaterede kræftformer fremover. "

Mere information

American Sexual Health Association har mere om STI'er og kræft.

Copyright 2020 HealthDay. Alle rettigheder forbeholdes.

Denne artikel opstod først på https://www.upi.com/Health_News/2020/02/14/More-sexual-partners-linked-to-higher-cancer-risk/6991581688389/

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse offentliggøres ikke.

Følg IKKE dette link, eller du vil blive forbudt fra webstedet!