Schweiz: DFR: statsministre

EU's finansministre har hilst velkommen den brede "ja" af den schweiziske befolkning til reformen af ​​selskabsskatten i forbindelse med finansieringen af ​​AVS (DFSA). Spørgsmålet om tilbagetrækning af Schweiz fra den europæiske grå liste over skatteparadis bør behandles snart.

På EU-listen

"Vi udtrykker vores taknemmelighed til Schweiz for dets vilje og indsats," sagde den rumænske finansminister Eugen Orlando Teodorovici - hvis land stole EU-rådet - efter ministermødet i dag. afholdt fredag ​​i Luxembourg.

På grundlag af den schweiziske afstemning i 19 maj vil formandskabet for Rådet for EU nu foreslå medlemsstaterne at behandle spørgsmålet om tilbagetrækning af Schweiz fra den europæiske grå liste over skatteparadis hurtigst muligt, tilføjet rumænsken .

EU havde i sidste ende udviklet 2017 en "sort liste" og en "grå liste" af skatteparadis. De første inkluderede ikke-samarbejdsvillige lande i skatteforhold, den anden af ​​de stater, der havde lovet at ændre deres skattepraksis, men endnu ikke havde implementeret dem, såsom Schweiz.

Næste gennemførelse

Før Schweiz kan definitivt fjernes fra denne liste, har forbundsrådet endnu ikke formelt at gennemføre den nye skattelovgivning. Ifølge statssekretariatet for internationale finansielle anliggender (IFS) bør dette ske snart.

Næste møde med de europæiske finansministre vil blive afholdt i juli 9. Af proceduremæssige årsager vil det sandsynligvis være vanskeligt at fjerne Schweiz fra denne liste på et officielt tidspunkt. Det er dog sandsynligt, at der træffes beslutning på oktobermødet. (Ps / nxp)

Oprettet: 14.06.2019, 18h50

===> Flere artikler om SCHWEIZ her <===

>

Denne artikel opstod først på https://www.tdg.ch/suisse/rffa-ministres-ue-satisfaits-oui-suisse/story/24929705