Schweiz: Swiss Biotech: Retrospective Study of Horizontal Technology

Ifølge en undersøgelse fra KPMG har schweizisk bioteknologi genereret en omsætning på 2018 milliarder franc i 4.


Polyphor laboratorium i Allschwil. Hans IPO i Zürich var den mest succesfulde af året i Europa. © Keystone

Stephen Sherwin, tidligere formand for Biotechnology Innovation Organization (BIO), beskriver bioteknologi som "en horisontal teknologi, der anvendes i forskellige industrisektorer for at hjælpe med at helbrede, fodre og fodre verden." Ud over løftet om en bedre verden, har den schweiziske bioteknologi tiltrak næsten 2018 7,2 milliarder i ny kapital og genererede en omsætning på 4 milliarder schweizerfranc (mod 3,8 2017 milliarder). Dette er tallene offentliggjort af rapporten om schweizisk biotek* fra KPMG i maj. Schweiz forbliver en lille global aktør, men det er inden for antistoffer og cytokiner, at det har indgivet de fleste patenter. Retrospektiv af sektoren i Schweiz.

OPTIMERING AF INVESTERINGSPORFOLIER

Året vil ikke skinne af antallet af mega-tilbud i forhold til den rungende overtagelse af Basel-selskabet Actelion af Johnson & Johnson i 2017. KPMG mener dog, at branchen har tiltrukket investorer, altid på udkig efter innovative lægemidler til at imødekomme utilfredse krav.

IPO Polyphor Allschwil i maj på den schweiziske børs
har været den mest succesfulde af året i Europa.

I Genève blev Prexton Therapeutics erhvervet af dansk Lundbeck (for en forpligtelse på op til 805 millioner), og Sophia Genetics overtog det franske selskab IBS. I Basel erhvervede Therachon det canadiske selskab GLyPharma, som gjorde det muligt for dets lægemiddelportefølje at indgå i fase II / III kliniske udviklinger. Balio-pharm, der også er baseret i Basel, blev købt af Promethera Bio-Sciences, der styrker sin terapeutiske strategi.

Globalt IPO aktivitet var særlig dynamisk, undersøgelsen tælles en nettostigning (mod 77 58 2017 i), genererer i alt 7,2 milliarder af ny kapital (58 i USA for et beløb på 6,3 milliarder og 19 i Europa til 1,2 milliarder). Bemærk, at Polyphor IPO Allschwil (155 millioner francs) i maj på den schweizeriske børs har været den mest succesfulde af året i Europa.

Schweiz, en kvalitets skuespiller

Analysen af ​​bioteknologiske patenter indikerer, hvilken af ​​de tre delsektorer (sundhed og medicin, industri eller landbrug) Schweiz skiller sig ud. Selvom hun kun ejer 1,3% af den globale portefølje, er det med hensyn til sundhed og medicin, og mere specifikt inden for antistoffer og cytokiner, at hun har indgivet de fleste patenter.

Schweiziske bioteknologier er også
involveret i nye teknologier.

Ifølge rapporten, er schweiziske biotech også involveret i nye teknologier, såsom probiotika, RRR-celler (celler til formål at vise de kimære antigen-receptorer) eller redigering af genomet (CRISPR / Cas, Talen, ZNF). På den anden side bemærker undersøgelsen, at nanoteknologi, digital sundhed, sekventering og bioinformatik ikke er schweiziske aktiver.

Samarbejdsprojekter

For at skabe innovation, få adgang til nye teknikker, skal vores lokale bioteknologier samarbejde, både nationalt og internationalt. Molecular Partner har samarbejdet med Amgen inden for immunologi og med AstraZeneca i onkologi. AC Immune har etableret et strategisk partnerskab med Wuxi Pharma og en licens- og samarbejdsaftale med Eli Lilly. Sammen udvikler CRIPSR Therapeutics og ViaCyte genbaseret genterapi og en anden stamcellebaseret terapi til diabetes. Endelig har Selexis annonceret nye aftaler med Hoba Therapeutics, Symphogen og Teneobio.

* 2019 Swiss Biotech Report

===> Flere artikler om SCHWEIZ her <===

>

Denne artikel opstod først på http://allnews.ch/content/points-de-vue/biotech-suisse-%C3%A9tude-r%C3%A9trospective-d%E2%80%99une-technologie-horizontale