Schweiz: Arkitektur - Schweiz: zoom på 6 symbolske bygninger

• Shigeru Ban. Tamedia kontorer i Zürich. Største privat mediegruppe i Schweiz, er Tamedia tilbydes i 2013, den Shigeru Ban tjenester for at opnå sine kontorer i Zürich, er 1 000 m2 i byens centrum, langs Sihl-floden. Efterspørgslen var for en høj kvalitet arbejdsplads og miljøbyggeri. Træstrukturen, så spektakulær som den er nyskabende, kan ses på nogle 50 meter i længde gennem glaserede facader. Virkelig teknisk udførelse, understøtningsrammen er lavet uden metalforstærkninger. For at gøre dette er der udviklet et monteringssystem specielt designet til projektet. Dette tilsluttede træforbindelsesstykke gør det nemt at forbinde poler til bjælker. Med sine syv niveauer var det på tidspunktet for leveringen den vigtigste træbygning i Schweiz.

Shigeru Ban. Tamedia kontorer i Zürich. Didier Boy of the Tower

Sanaa. Rolex Learning Center i Lausanne. Betragtes "den" mesterværk af Sanaa, blev Rolex Learning Center indviet i 2010 på stedet af den prestigefyldte Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL). Det huser flere kollektive funktioner på skolen, såsom biblioteket, en restaurant eller lokale associative og administrative. Det tager navn fra den berømte schweiziske urmager, der er dybt involveret i arkitekturen og hovedparten af ​​operationen. For alle passere gennem dørene, bygningen tegnet af den japanske Kazuyo Sejima og Ryue Nishizawa tilbyder utrolig arkitektonisk oplevelse. Det overlejrer to ark beton 120 x 160 m, gennemboret med terrasser. Mellem de to er indvendige rum forbundet uden skillevæg eller forhindring i en imponerende flydende tilstand. I denne meget cinematografiske bygning er Jean-Marie og Arnaud Larrieu skudt kærlighed en perfekt forbrydelse i 2014.

Sanaa. Rolex Learning Center i Lausanne.
Sanaa. Rolex Learning Center i Lausanne. Julien Lanoo

• Renzo Piano. Paul Klee Center, Berne. At tildele Paul Klees geni til en bygning, der huser malerens værker, er udfordringen Renzo Piano har optaget strålende i 2005. I udkanten af ​​Bern, på et smukt stykke land, med Alperne som baggrund, har den genoese arkitekt lavet en kurvbygning, inspireret af det omkringliggende landskab. Bygningen udfolder sig i form af tre stålindrammede bakker, der huser de forskellige rum: i midten, et udstillingssted for værker; mod nord, et multifunktionsrum, et auditorium og et museum for børn; mod syd, forskning og administration. Lyset filtreres gennem gennemsigtige skærme på vestfasaden, mens det usædvanlige udseende tag er klædt i rustfrit stålplader. Det er sagt, synlig i ti sekunder fra motorvejen.

Renzo Piano. Paul Klee Center, Bern.
Renzo Piano. Paul Klee Center, Bern. Bern Turisme

Når udenlandske arkitekter kommer til at bygge i Schweiz, er trykket på sit maksimum, da kravet er højt.


• Jean Nouvel. Kultur- og kongrescenter, Lucerne. I 2000 leverer Jean Nouvel KKL Luzern, centrum for kultur og kongres i denne meget turistiske by. Sendt den Luzern-søen, bygningen omfatter blandt andet en symfoni hal 1 900 sæder og en multipurpose værelse 900 sæder, alle er beskyttet af et stort skrånende kobbertag. Den franske arkitekt skilt i Lucerne en af ​​de mest magtfulde projekter, altid moderne tyve år senere. Bygningen er blevet et symbol på den lille schweiziske by.

Jean Nouvel. Center for Kultur og Kongres, Lucerne.
Jean Nouvel. Center for Kultur og Kongres, Lucerne. KKL-luzern-Schweiz

• Le Corbusier. Le Corbusier pavillon i Zürich. Sidste arbejde udført af mesteren for den moderne bevægelse genopretter pavillonen Le Corbusier 11 næste maj efter større restaureringsarbejde. Beliggende ved bredden af ​​søen i Zürich, var denne lille perle færdiggjort i 1967 en privat kommission fra galleriets ejer og kunstsamler Heidi Weber. Le Corbusier overladt betonen til fordel for glas og stål til at designe dette samlede kunstværk, men forsvandt i 1965, han har ikke set det færdigt. Unikt museum dedikeret til arkitektens arbejde, tilhører pavillon nu byen Zürich.

Le Corbusier. Le Corbusier pavillon i Zürich.
Le Corbusier. Le Corbusier pavillon i Zürich. Zürich-turisme

• Peter Zumthor. Vals 'termiske bade. Bredt anerkendt som et mesterværk, blev badene, at Peter Zumthor bygget i Vals i hjertet af Graubünden, afsluttet i 1996, nær et kompleks af 60 år, købt af byen, der ønskede at udvikle den termisk aktivitet. Semi-begravet, er bygningen kendetegnet ved sine kuvert 60 000 moduler fra tilstødende kvartsit stenbrud. Indeni spiller den mineralske atmosfære med lys og chiaroscuro. Efter besøget kan arkitektur entusiaster overnatte på 7132 tilstødende Hotel, i et rum underskrevet Kengo Kuma, Tadao Ando eller Morphosis.

Peter Zumthor. Badene i Vals.
Peter Zumthor. Badene i Vals. DR

===> Flere artikler om SCHWEIZ her <===

>

Denne artikel opstod først på https://thegoodlife.thegoodhub.com/2019/06/14/architecture-suisse-zoom-6-batiments/