Schweiz: Arkitektur: konstruktion, schweizisk fortræffelighed - Det gode liv

På en overflade på lige over 40 000 km², en koncentration af fremragende signaturer og bygninger, der gør dig svimmel: velkommen til Schweiz! Du behøver ikke at kigge efter mesterværker, bare gå rundt og åbne øjnene for at måle kvaliteten af ​​det, der kommer ud af jorden. Den mindste boligoperation er misundelse for enhver arkitekt: Beton er mere end perfekt, og niveauet af finish, imponerende præcision.

Det skal siges, at i fødestedet for Le Corbusier, der er en reel arkitektonisk og konstruktiv kultur, alvorlig bolværk til middelmådighed. Så hvordan forklarer du denne høje grad af ønskværdighed for schweizisk konstruktion? For det første ved tilstedeværelsen af ​​flere prestigefyldte skoler, der uddanner de bedste arkitekter i verden: Federal Institute of Technology Zurich (ETH) og Lausanne (EPFL), der ofte beskrives som rivaler, og Accademia di Architettura af Mendrisio (MAO).

Der er de bedste lærere, der blander forskning, praktiserer websteder og virkeligheden af ​​handelen. Derefter ved et meget stærkt politisk engagement.

Center for Kultur og Kongres, Lucerne, Jean Nouvel. KKL-luzern-Schweiz

Når Frankrig ser på sine unge arkitekter med mistanke, eller endog ignorerer dem helt, giver Schweiz sin chance for sine mennesker, uden at tøve med at overdrage vigtige projekter til mindre erfarne. Der er også denne legendariske følelse af præcision til enhver test, som udtrykkes både i urværk og arkitektur.

Endelig med penge. Fordi vi ikke misforstår, er omkostningerne ved schweizisk konstruktion og de skandinaviske lande, hvor alle er ekstatisk, betydeligt højere end deres europæiske naboer. Også når udenlandske arkitekter kommer til at bygge i Schweiz, er trykket på sit maksimum, da kravet er højt. Jean Nouvel (i Lucerne), Renzo Piano (i Bern), Sanaa (i Lausanne) og Shigeru Ban (i Zürich) vandt udfordringen hånd i hånd, leverede bemærkelsesværdige bygninger og for nogle af dem deres bedste skabelse .

Paviljoen Le Corbusier, i Zürich, er det sidste værk af mesteren for den moderne bevægelse, afsluttet i 1967, to år efter hans død.
Paviljoen Le Corbusier, i Zürich, er det sidste værk af mesteren for den moderne bevægelse, afsluttet i 1967, to år efter hans død. Zürich-turisme

Ny generation

Blandt landets børn er Herzog & de MeuronPeter Zumthor, Peter Märkli, Diener & Diener, Gigon Guyer, Bernard Tschumi og Mario Botta for blot at nævne nogle få. Stadig ukendt for offentligheden hedder stjernen i øjeblikket Christian Kerez. Student idol, han var ved roret af den schweiziske pavillon i Venice Architecture Biennale i 2016. Han vrider halsen på den tro, at schweiziske arkitekter foretrækker at gøre det, med lidt eller ingen teoretisk diskurs.

Han tværtimod hævder at tage en kritisk holdning, med risiko for ikke at være glædeligt. Neutralitet ville ikke være genetisk! Generelt forsøger den nye generation at ryste dette glatte og perfekte billede af schweizisk arkitektur. Hvis der er en kult bygning, der har formet denne identitet uden problemer, er det den Vals Therme 1996 leveret af Peter Zumthor, den schweiziske internationale henvisning topkvalitet. De 90 år har således fremdrives Schweiz til rang af flagskibet arkitektonisk minimalisme, der ikke længere svarer helt til virkeligheden.

Paul Klee Center, Bern, Renzo Piano.
Paul Klee Center, Bern, Renzo Piano. DR

I to årtier har de yngste befriet sig fra deres herrer og en formodentlig homogen model. Et perfekt billede, som Andreas Ruby er kommet til at stille spørgsmålstegn ved. I 2016, direktøren for Schweiziske Museum for Arkitektur (SAM) designet udstillingen schweizweit, præsenteret det følgende år på arkitekturcentret Arc en Rêve, i Bordeaux. Han bad 162 schweiziske arkitektoniske agenturer at give tre billeder af bygningerne bedst i stand til at repræsentere deres syn på schweizisk arkitektur.

Denne topografi viser en realitet langt mere heterogen end man kunne have forestillet sig. I Frankrig blev udstillingen titreret Der er ingen schweizisk arkitektur. En frivilligt provokerende titel for at dynamisere klichéerne og at vidne om livligheden af ​​en frugtbar scene, protean og mindre dogmatisk, som ikke er færdig med at tale om hende.


===> Flere artikler om SCHWEIZ her <===

>

Denne artikel opstod først på https://thegoodlife.thegoodhub.com/2019/06/14/architecture-construction-lexcellence-suisse/