#Session_Juin2019: MEP'er debatterer frihandelsområdet

Modtaget i Nationalforsamlingen i juni 12 2019, er regningen underlagt en substantiv undersøgelse for Republikken Kamerunens ratificering.

Aftalen med det afrikanske kontinentale frihandelsområde (CFTA) har til formål at skabe et fælles marked på kontinentet. Det bliver nødt til at adlyde de samme regler for varebevægelser, servicehandel, konkurrence, investering, konkurrence, intellektuel ejendomsret og beslægtede områder.

Konkret ...

Ifølge Zakarias Roger Mbarga, Internationalist, har afrikanske lande ratificeret Continental frihandelsaftale (ALEC) vil gensidigt indrømme præferencer eller faciliteter for handel med varer og tjenesteydelser. Dette reduceres til 90% af told. Hvad skal man sige her er, at vi vil gå endnu 97%. Aftalen siger 90%, men 10 år for de udviklede lande (Nigeria, Sydafrika, Marokko) og 13 år for de mindst udviklede lande, vil der være en liberalisering af følsomme produkter, der er 7 år.

Hvad vinder Cameroun

Ifølge analytikere vil Cameroon, som Zacharie Roger Mbarga, være nødt til at skabe netværk for handel. "Vi er midt på tre markeder, der har store ligheder i forbrugsvaner og økonomiske struktureringsbehov. Der er Centralafrika med Ceeac (næsten 200 millioner indbyggere), Nigeria (næsten 200 millioner indbyggere), som er en gateway til ECOWAS og Østafrika ( med tilstedeværelsen af ​​Angola, Burundi, Rwanda og Den Demokratiske Republik Congo på det indre marked for Ceeac). Det ville være interessant at have en positioneringsstrategi på disse forskellige markeder. Og den diplomatiske infrastruktur forbundet med den private sektor kunne starte kampagner for at fremme knowhow eller lavet i Kamerun, "siger han. Vide mere om frihandelsområdet.

@ Dieudonné Zra

Denne artikel opstod først på http://www.crtv.cm/2019/06/session_juin2019-les-deputes-debattent-sur-la-zone-de-libre-echange/