Præsident i Den Centralafrikanske Republik: Anicet-Georges Dologuélé siger ikke nej - JeuneAfrique.com

Anicet-Georges Dologuele (Republique Centrafricaine – RCA), ancien premier ministre, ex-président de la Banque de Developpement des Etats de l’Afrique Centrale (BDEAC). Il cree en octobre 2013 l’Union pour le Renouveau Centrafricain (URCA), dont il est le candidat a l’élection presidentielle de 2015. Il est aussi depute de Bocaranga. A Paris, le 12.09.2016. © Vincent Fournier/JA


Anicet-Georges Dologuélé, den uheldige kandidat 2016 præsidentkandidat CAR, er opstanden mod sin tidligere modstander, Faustin-Archange Touadéra, og tager afstand fra den udstrakte hånd af oprørernes gruppeledere, hvoraf flere er blevet udpeget som statsminister.


Det er en høflig stilhed, der er imod vores besøgende. Manden i den olieblå jakkesæt står over for os, præsidentkandidat i 2016 (han sluttede andenpladsen bag Faustin-Archange Touadéra), har lige så meget oplevelsen af ​​spil i medierne som forandringer i hans lands politik. Anicet-Georges Dologuélé vil ikke fortælle os, om han har til hensigt at vende tilbage til erobringen af ​​magt i 2020. Så her er det officielt i vores lokaler, men som en simpel besøgende.

Et par dage tidligere har Centralafrika været i nyhederne. 21 kan omkring 30 civile blive dræbt omkring halvtreds kilometer fra Paoua, nær grænsen til Tchad, af elementer af den væbnede gruppe 3R (Retur, påstand, forsoning). Deres leder, Bi Sidi Souleymane, alias Sidiki, blev kaldt 24 marts-rådgiveren til premierministeren inden for rammerne af fredsaftalen om Khartoum. Symbolet for svigt af disse aftaler og en "arvesynd" af statsoverhoved, Faustin-Archange Touadéra henhold Anicet-Georges Dologuélé.

Du er nu forbundet til din Jeune Afrique-konto, men du abonnerer ikke på Jeune Afrique Digital

Denne artikel er kun abonnenter


Tilmeld dig fra 7,99 €for at få adgang til alle varer i ubegrænset omfang

Er du allerede abonnent?

Brug for hjælp

Din abonnent har fordele

  1. 1. Adgang ubegrænset alle artikler på webstedet og ansøgningen Jeuneafrique.com (iOs & Android)
  2. 2. Få en forhåndsvisning, 24 timer før deres offentliggørelse, af hvert problem og ud af serien Jeune Afrique på Jeune Afrique app The Magazine (iOS og Android)
  3. 3. Modtag det daglige nyhedsbrev til abonnenter
  4. 4. Nyd 2 års Young Africa-arkiver i digital udgave
  5. 5. Abonnement uden varighed af forpligtelse med det månedlige tilbud stiltiende fornyeligt*

*Servicen er kun tilgængelig for abonnementer med åben abonnement.


Denne artikel opstod først på https://www.jeuneafrique.com/mag/786023/politique/presidentielle-en-centrafrique-anicet-georges-dologuele-ne-dit-pas-non/