Hepatitis B-stoffer: Lider lider af at have produkterne


Patienterne kæmper for at få nogle lægemidler som Tenofovir 300 mg. Årsagen er, at der er begrænsede lagre.


Dette er en information, der er gengivet af den daglige Mutations-udgave af 14 June 2019. Uanset om det er på University Hospital Center (Chu) eller på Yaounde Central Hospital, er det blevet svært for patienter, der lider af hepatitis B, at få deres medicin. Årsagen til denne situation er bestanden af ​​produkter, der er begrænset.

«Vi har set et lager af hepatitis medicin i flere måneder, så den lille, vi har modtaget for nylig, tillader kun os at styre vores patienter. Det, vi har i øjeblikket, vil blive opbrugt i næste uge. Hvis det er nødvendigt at sælge en medicin til en patient, skal det først være nødvendigt for at blive registreret og overvåget i vores tjenester"Siger en anonym kilde i tjeneste hos Chu apoteket. Ifølge denne kilde er det ikke let at få produkterne selv med recept.

På Yaoundés centrale hospital er det sagt at der er stoffer, men de er i meget små mængder. Som følge heraf er produkterne kun tilgængelige for patienter på hospitalet. "Det er ikke muligt at sælge dem til en anden. Hvis nogen er syg, er det bedre for dem at registrere sig hos Chu", Anonym informerer en kilde i tjeneste på Apotekspavilonen på dette folkesundhedsanlæg.

For bedre at afklare situationen beskrevet ovenfor bekræfter den nationale centralforsyning af narkotika og væsentlige medicinske forsyninger (cename), at der er et problem med lagerspændinger. "Vi observerede lagerspændinger af Tenofovir 300 mg tabletter, men vi stillede straks en presserende rækkefølge af 2440 kasser. Denne lille ordre, der ikke overholder alle indkøbsprotokoller, er blevet modtaget og distribueret i hepatitiscentre", Siger anonym, en kilde.

Sidstnævnte tilføjer "Vi har bestilt 30 000 kasser i flere måneder, men det er ikke leveret til tiden på grund af ubetalte fakturaer. Det var det der forårsagede pause". Det hedder det, at ubetalte fakturaer er afviklet, men banktransaktioner kan tage tid.

Af redaktøren


Denne artikel opstod først på https://actucameroun.com/2019/06/14/medicaments-contre-lhepatite-b-les-malades-souffrent-pour-avoir-les-produits/