Marokko: Marokko: Flere dekret om social dialog blev vedtaget

Et regeringsråd ledet af administrerende direktør, Saadeddine El Othmani. / Ph. DR

Styrelsesrådet, mødtes torsdag under ledelse af lederen af ​​regeringen Saadeddine Othmani vedtaget seksogtredive (36) dekreterer om gennemførelsen af ​​resultaterne af den sociale dialog til gavn for officerer, ansatte og agenter for offentlige myndigheder og institutioner, territorial administration og særlige ordninger.

Disse dekret, der er forelagt af ministerens delegerede med ansvar for reformen af ​​administrationen og den offentlige service, har til formål at gennemføre visse foranstaltninger i trepartsaftalen (regering, fagforeninger og CGEM) om den sociale dialog, der blev underskrevet 25 April 2019, sagde regeringens talsmand, Mustapha El Khalfi. De har også til formål at forbedre indkomsterne i den offentlige sektor ved at øge lønningerne og familietillæg til fordel for alle embedsmænd, tilføjede han i en erklæring, der blev læst under en pressemøde på Resultatet af rådet.

Dette er en månedlig forhøjelse af netto 500 6 dirhams til vægte, 7, 8, 9 og niveauer af 1 til 5 10 af skalaen, som vil ske i tre faser, hælde 200 DH fra 1er May 2019, 200 DH i januar 2020 og 100 DH i januar 2021, sagde han. Mustapha El Khalfi bemærkes, at embedsmænd, der er klassificeret fra niveau 6 10 af skalaen og drage fordel af en månedlig stigning på netto 400 DH (DH 200 fra 1er maj 2019, 100 DH i januar 2020 og 100 DH i januar 2021).

Godkender denne stigning fortsætter han, SMIC i den offentlige tjeneste vil være 3 300dh om måneden, mens den gennemsnitlige månedsløn overstiger 8 000dh.

Ifølge hr. Khalfi vedrører de godkendte 36-dekret flere kategorier af embedsmænd og ledere af offentlige virksomheder.

===> Flere artikler om MAROKKO her <===

Denne artikel opstod først på https://www.yabiladi.com/articles/details/79636/maroc-plusieurs-decrets-relatifs-dialogue.html