Bekæmpelse af malaria: I nærheden af ​​830 000 langvarige imprægnerede myggenet (Milda), der skal distribueres i øst

Minsanté udleverer en Milda til en husmor fra kommunen Mandjou. "Gør god brug for at undgå mygbidder", som den vigtigste anbefaling af Malachi Manaouda 13 juni 2019 (c) Gustave Epok / Actucameroun.com

Ministeren for Folkesundhed, har Dr. Malakias Manaouda officielt lanceret den gratis uddeling 3ème kampagne Milda. Det var i går, June 13 2019 til esplanaden af ​​chieftaincy af landsbyen Mandjou 2, nær Bertoua, i overværelse af minister for offentligt ansatte og administrative reformer, som lovede at bringe sit folk til succes for denne operation mod øst.

For at bekæmpe malaria organiserer den kamerunske regering og udviklingspartnerne gratis distributionskampagner til Milda. Disse sigter mod at nå den universelle dækning, som ifølge Oms giver mulighed for at udstyre husstanden til Milda, som udgør en beskyttende barriere mellem den kvindelige Anopheles og Manden. Det skal understreges, at den korrekte anvendelse af Milda har bidraget væsentligt til reduktionen af ​​malaria-relateret dødelighed og morbiditet hos gravide kvinder og børn under 5s alder.


Malaria er også den vigtigste årsag til fravær på arbejdspladsen, en enkelt malaria krise kan påvirke op til 10 arbejdsdage; Den førende årsag til skolefravær, en vigtig årsag til sundhedsudgifterne i erhvervslivet og husholdningerne. I 2018 modtages 25,8% af tilfælde af malaria blandt sygdommene i samråd i sundhedsfaciliteterne i Kamerun; 3 263 malaria dødsfald, dvs. 12,8%.

Børn under 5 år betaler en stor pris. I 2017 er 22 813-personer ifølge de officielle data fra National Malaria Control-programmet officielt døde i Kamerun og 3 263 tilskrives malaria. Det er en sats på 14,3% mod 12,8% i 2017. Ifølge World Malaria Report 2018, WHO rangerer Cameroun XNIX # 9 blandt de lande, der er mest berørt af denne sygdom.

I lyset af denne negative tendens er de offentlige myndigheder med hjælp fra udviklingspartnerne sparsomme for at beskytte befolkningen mod denne endemiske sygdom, der er ødelæggende. For at nå dette mål har sundhedsministeren bedt styrkerne i den østlige region at udnytte de langvarige net, de vil drage fordel af.

"Vi inviterer folk til at besøge distributionsstederne i dag med de billetter, der modtages under opgørelsen og et identifikationsnummer for at komme i besiddelse af deres Milda i henhold til den mængde, der er angivet på billetten. Jeg husker, at alle operationer er gratis, "insisterede Malachie Manaouda.

Denne handling fra de offentlige myndigheder fortjener støtte. Stærke støtte fra ledere af enhver art er nødvendig for at understøtte og forstærke denne støtte. I denne vision lovede Joseph Lé i sin dobbelte kvalitet af søn af den østlige region og regeringsmedlem at ledsage denne operation til en god havn for at nå de forventede resultater.

"Som leder vil vi støtte offentlige myndigheders handlinger for vores befolkninger, ikke kun gratis, men også og frem for alt, at de bruger dem som angivet tidligere, så malaria falder betydeligt", sagde minfopraen, der fulgte sin kollega fra Minsanté i hele sit arbejde mission mod øst.

Det skal understreges, at en sådan forpligtelse fra en leder vil helt sikkert bidrage til at garantere kampagnens sundhed, sociale og økonomiske konsekvenser til gavn for hele befolkningen. Dette er en af ​​Malachi Manaoudas stærkeste forventninger over for regeringsmedlemmer, administrative myndigheder, parlamentarikere, borgmestre, religionsministre, traditionelle ledere, medlemmer af civilsamfundet og samfundsorganisationer. Hvert link i kæden er søgt på denne måde at mobilisere befolkningerne og overvåge distributionsoperationerne og bidrage til systematisk og korrekt brug af Milda.

af Gustave Epok i Bertoua | Actucameroun.com


Denne artikel opstod først på https://actucameroun.com/2019/06/14/lutte-contre-le-paludisme-pres-de-830-000-moustiquaires-impregnees-a-longue-duree-daction-milda-a-distribuer-a-lest/