NGO'en "Un Monde Avenir" opfordrer nationalforsamlingen til at etablere en reel ramme for inkluderende dialog før alle valg

Dette fremgår af brevet til medlemmerne af det nederste hus, der for øjeblikket er i det andet parlaments møde i indeværende år.

Philippe Nanga, koordinator A World Future - DR

For ngo'en er det helt uhensigtsmæssigt at organisere valg i en modstridende valgretlig ramme og den sociale krise i de engelsktalende regioner. "Ud over de spørgsmål, der rejses af denne rækkefølge, fastholder NGO Un Monde Avenir og dets associerede partnere, at afholdelse af et valg i den nuværende tilstand af en modstridende valgretlig ramme og situationen for den sociale krise i Engelsktalende regioner, er helt uhensigtsmæssigt, "skriver ngo'en.

"Ngo One World Future og dets partnerlande foreninger opfordre dig til at prioritere den engelske kaldet krise på dagsordenen for dine diskussioner for denne session og krisen efter valget og dets indvirkning på de offentlige frihedsrettigheder i Cameroun" , siger brevet i en fremtidig verden.

Under hele brevet.

Douala, 07 juni 2019

På Camerouns nationalforsamling

Om: Der tages hensyn til sociale krisesituationer i Kamerun

Ærede medlemmer af Nationalforsamlingen

Når du forbereder åbningen af ​​den anden ordinære session i parlamentet, der er planlagt til juni 10 2019, går landet gennem en særlig situation, der aldrig har oplevet disse fortid i fyrre år med;

Regionerne Adamaoua, nord og fjern nord, kæmper med dødelige Boko Haram-angreb og gentagne kidnappinger af uidentificerede grupper.

Sydvestlige og sydvestlige regioner ophidset i en endeløs krise, der påvirker de littorale og vestlige regioner, og som allerede har forladt tusinder døde; titusindvis af flygtninge og hundredtusindvis af internt fordrevne. Foruden hundredvis af tilbageholdte forsøgte nogle i militærdomstolen i strid med principperne og retningslinjerne for retten til en retfærdig prøve og retshjælp i Afrika vedtaget fra 15 til 28 November 2007 i Niamey i Niger i slutningen af 33-ordinære session af Den Afrikanske Kommission for Menneskerettigheder og Folkerettigheder (ACHPR)

Østlige region oplever sikkerhedsvirkninger af væbnede konflikter i Den Centralafrikanske Republik

Strenguleringen af ​​de offentlige frihedsrettigheder er præget af de næsten systematiske forbud mod fredelige møder og demonstrationer, der er initieret af oppositionspartier og civilsamfundsorganisationer.

Efterkrigskrisen fortsætter siden offentliggørelsen af ​​resultaterne af 07 oktober 2018 præsidentvalget, som hidtil har set alle ledere af et lovligt politisk parti, Camerouns bevægelse for renæssancen med sine politiske allierede, kadrer , aktivister og sympatisører ambasseret i fængslerne Yaoundé, Douala, Bafoussam, Dschang, Nkongsamba.

Siden januar måned 2019 møder udsagnene om offentlig demonstration af oppositionens politiske partier og visse ngo'er kvasystematisk en afslutning på ikke-modtagelse fra underpræfekterne.

Hidtil er næsten 400 Kamerunerne bag barer, bare fordi de ønsker at nyde en ret anerkendt og beskyttet af forfatningen af ​​Kamerun, hvis præambel foreskriver endnu helt klart, at:

"Ingen kan være bekymret på grund af deres oprindelse, meninger eller overbevisninger i religiøse, filosofiske eller politiske spørgsmål underlagt respekt for den offentlige orden og god moral"

"Frihed til kommunikation, ytringsfrihed, pressefrihed, forsamlingsfrihed, foreningsfrihed, foreningsfrihed og strejkeretten er garanteret på de betingelser, der er fastsat ved lov"

"Staten garanterer alle borgere af begge køn de rettigheder og friheder, der er opregnet i forfatningen"

Ærede medlemmer,

Reaktionerne på alle disse kriser af regeringen har vist sig ineffektive, hvis de ikke har været så produktive hidtil.

For den såkaldte Anglophone-krise alene er det:

Mere end to millioner mennesker i smerte;

Tusindvis af børn uden for skolen;

Næsten to tusinde mennesker har mistet deres liv;

Tusindvis af arbejdspladser tabte;

Mere end 300 milliarder FCFA af tab af indtjening for den nationale økonomi.

Kort sagt et helt ustruktureret kulturelt, socialt og økonomisk stof

Ærede medlemmer,

Republikkens præsident har ved vedtægten vedtaget et tillægsbudget under den linje, der er fastsat til afholdelse af valg.

Ud over de spørgsmål, der rejses ved denne ordre, hævder ngo Un Monde Avenir og dets associerede partnere, at afholdelse af et valg i den nuværende tilstand af en modstridende valgretlig ramme og situationen for den sociale krise i regionerne Engelsk, er helt upassende.

NGO A World Future og dets associerede partnere opfordrer dig til at prioritere den såkaldte Anglophone-krise på dagsordenen for dine debatter for denne session samt efterkrigskrisen og dens virkninger på de offentlige friheder i Cameroun.

Ærede medlemmer,

Repræsentanter for mennesker i vores land alvorligt testet i sit fundament, du har fra 10 juni endnu en mulighed for fuldt ud at spille din rolle i overvågningen af ​​regeringens indsats som leveres af artiklen 14 af forfatningen, til 2, siger, at "Parlamentet skal lovgive og kontrollere regeringens handlinger. "

NGO Un Monde Avenir og dets associerede partnere opfordrer dig patriotisk til at træffe en fast beslutning om etablering af en reel ramme for inkluderende dialog og ingen tabu emne. Du vil så have markeret Camerouns historie med et uudsletteligt aftryk, der bidrager til genopbygningen af ​​et kamerunsk samfund i greb om et socialt stof, der er revet af forskellige kriser.

Koordinatoren

Philippe NANGA

Denne artikel opstod først på https://www.lebledparle.com/actu/politique/1108093-cameroun-l-ong-un-monde-avenir-interpelle-l-assemblee-nationale-sur-la-necessite-d-instaurer-un-veritable-cadre-de-dialogue-inclusif-avant-toutes-elections