Staten i Kamerun ønsker at fremskynde fødselsregistreringsprocessen

Lederen af ​​agenturet BUNEC South i fuld udstilling under denne konsultation (c) Consty ZANG / Actucameroun.com

En arbejdssession arrangeret af det regionale bureau for det nationale kontor for det sydlige regerings civile registre med henblik på at optimere oprettelsen af ​​civilretlige handlinger til personer, der ikke har dette dokument, blev afholdt på Ebolowa 13 juni 2019. Et værksted, der er en del af dynamikken i at sikre den kamerunske nationalitet.

Situationen for civilstand i den sydlige region generelt er katastrofal. De tilgængelige statistikker er skamfulde, der støder på generaliseret medvirken. Den store særlige operation, som BUNEC's regionale agentur er ved at lancere mod syd kræver således en ekstraordinær mobilisering af borgmestre, traditionelle, administrative, religiøse og politiske myndigheder.


Processen med operationalisering af denne foranstaltning blev også uddybet forklaret for deltagerne for at give flere mennesker mulighed for at udnytte denne mulighed. Ifølge dr. Michel Oyane, BUNECs kontorchef for syd, er "syd" en af ​​de sidste til at optage handlinger og fakta i civile stater. Når vi går gennem landsbyer og distrikter, er situationen forfærdelig ".

Et billede af alle deltagerne i denne konsultation (c) Consty ZANG / Actucameroun.com

I Mvila-afdelingen i særdeleshed og i den sydlige region generelt vil der anvendes en multi-stakeholder tilgang på området. Den tekniske præsentation udført af chefen for National Bureau of Civil Status for Syd blev også med rette fulgt af en debat og diskussion, hvor deltagerne lavede konkrete forslag til den sydlige region Gå ikke glip af denne frist og for denne regeringsforanstaltning at være en succes i denne del af landet. En særlig bane er blevet defineret, understøttet af særlige anbefalinger.

Ifølge Rachel Ngazang Akono, præfekten for afdelingen for Mvila, "er det et spørgsmål om strengt at følge de retningslinjer, der gives i forbindelse med denne kampagne. Vi er nødt til at komme på arbejde med det samme. Vi behøver ikke vente længere.
Det regionale agentur for BUNEC i syd forbereder sig på at rake bredt. En vanskelig, men ikke umulig mission, der helt sikkert vil vende den triste side af juridiske spøgelser i syd.

af Consty ZANG i Ebolowa | Actucameroun.com


Denne artikel opstod først på https://actucameroun.com/2019/06/14/letat-camerounais-veut-accelerer-le-processus-detablissement-des-actes-de-naissance/