Sexistiske annoncer er nu forbudt i Storbritannien

Ændringerne, der blev annonceret i december og anvendt fra fredag, forbyde virksomheder at bruge kønsrepræsentationer "der kan forårsage skade eller alvorlig eller gennemgribende lovovertrædelse".

Broadcast reklame, online og print er: berørt af retningslinjerne, som vil tvinge annoncører til at slippe af med de stereotype og ubalancerede repræsentationer af mænd og kvinder.

Annoncører skal være forsigtige i scenarier, som vagthunden finder problematisk. Disse omfatter reklamer, der viser en mand med fødderne, mens en kvinde renser en mand eller kvinde, der fejler et job på grund af sit køn forslag om at en persons fysik har forhindret dem i at opleve romantisk eller social succes eller en mand nedbrydes til at udføre "feminine" stereotype opgaver.

Blandt de potentielt problematiske oplysninger fra Advertising Standards Authority (ASA) er en mand, der ikke kan ændre en ble eller en kvinde, der har problemer med at parkere en bil; en annonce, der tyder på, at mødre bør prioritere renlighed eller se attraktivt for deres følelsesmæssige velbefindende og reklamer, der spiller på stereotype kønsideer, som mænd er mere "dristige" eller kvinder mere "omsorgsfulde".

Sexistiske annoncer i 70'erne
Ændringerne følger en anmeldelse ASA offentliggjort i år 2017 afslørede skadelige stereotyper, som kan forstærkes ved at reklamere "kan begrænse valg, forventninger og chancer for børn, unge og voksne."

"Vores historier viser, hvordan skadelige sexistiske stereotyper i reklame kan bidrage til ulighed i samfundet med omkostninger for os alle," siger Guy Parker, General Manager for Advertising Standards Authority.

"Enkelt sagt fandt vi, at nogle repræsentationer i annoncer kunne med tiden begrænse folks potentiale. Det er af hensyn til kvinder og mænd, vores økonomi og samfund, at annoncører undgår disse forældede meddelelser, og vi er tilfredse med den måde, branchen allerede er begyndt at reagere på. "

Reglerne vil blive anvendt fra sag til sag, hvor hver sælger evalueres individuelt for at afgøre, om koden er brudt.

'Strandkrop klar?'

Publikens raseri en plakat af 2015 på væggene i London Underground viser en kvinde i en bikini med ordene "Er du strandlegeme?", opfordrede regulatoren til at undersøge alle kønsspecifikke repræsentationer i britisk reklame.
Denne kontroversielle 2015-meddelelse har givet udtryk for kritik af, hvordan genrer er repræsenteret i britiske reklamer.

Reklame - for et slankende produkt - blev ikke forbudt af ASA, fordi det ikke udtrykkeligt bryder reglerne, men regulatoren har i sidste ende forbudt det for sine sundhedsanprisninger, sagde talsmand. ASA, Craig Jones, hos CNN.

Mens nogle sociale medier har beskrevet den nye kode som for politisk korrekt, opfordrede Jones kritikere til at undersøge beviser for "reel skade udført for mennesker, der ikke realiserer deres fulde potentiale" på grund af mange faktorer, herunder kønsstereotyper . i reklame.

ASA har altid sagt, at det er tilladt at vise "glamourøse, attraktive, vellykkede, sunde eller sunde mennesker eller livsstil"

Annoncer, der viser, at mænd eller kvinder, der udfører opgaver, som deres køn sommetider er forbundet med, som f.eks. Kvinder, der shopper eller mænd gør DIY-job, vil også blive tilladt.

Annoncer med kun mænd eller kvinder påvirkes heller ikke, ligesom de viser kønsstereotyper "som en måde at udfordre deres negative virkninger på".

Kønsbilleder i reklamer har mere og mere anfægtet i de seneste år, især på grund af stigningen af reklamer "skjult" af sundhed og skønhed indflydelse på sociale netværk.

Denne artikel opstod først på https://www.cnn.com/2019/06/14/media/uk-gender-stereotypes-advertising-ban-scli-gbr-intl/index.html