Afrikanske virksomheder angriber den nigerianske eldorado - JeuneAfrique.com

Hvis mange afrikanske virksomheder bryder deres tænder, giver nogle få op, fordi det nigerianske marked fortsat er et af de mest lovende af kontinentet.

Dette er en e-mail, der opsummerer oplevelsen af ​​mange udenlandske virksomheder i Nigeria. I maj 2012 skriver Giles Pendleton, der er ansvarlig for ejendomsforfremmelsen inden for den sydafrikanske gruppe Liberty, til en forretningsmand, der foreslår ham et partnerskab i en frizone ikke langt fra Lagos: "Dette sted har ingen vej, jernbane, havn eller lufthavn. "

Besøget var spild af tid, mener han, Liberty kan ikke knyttes til et projekt i mangel af grundlæggende infrastruktur. Hvis du tager, konkluderede han: "I modsætning til hvad du måske har hørt, det Lekki Free Zone er en serie af platforme i junglen, i midten af ​​ingenting, som vil komme i den bedste tyve. "

Muligheder langt ud over olie

Denne e-mail, det Jeune Afrique er blevet indkøbt, illustrerer de udfordringer, som enhver iværksætter overvejer at etablere sig i Nigeria står overfor og belyser mange valg for at undgå det. Og alligevel! På trods af de seneste års dårlige præstationer på grund af faldet i prisen på en tønde olie og devalueringen af ​​nairakontinentets største økonomi er ved at komme sig.

Denne artikel opstod først på UNITED AFRICA