Regeringen udnytter humanitær konvoj i engelsktalende område


I Kamerun indsatte regeringen torsdag 13 juni fra Yaoundé, en humanitær konvoj af flere dusin lastbiler lastet med mad til de mennesker, der er ramt af krisen i det engelsktalende område.

Denne handling kommer som Yaounde håndklæder i stigende grad kritiseret for sin håndtering af krisen og frem for alt, for den forværrede humanitære situation i disse regioner den nordvestlige og sydvestlige grund af den væbnede konflikt mellem separatister til regeringskræfterne.


Snesevis af lastbiler, fyldt med mad, forskellige køkkenredskaber og hundredvis af madrasser, er klar til at tage den nordvestlige og sydvestlige vej.

For Paul Atanga Nji, minister for territorial administration, er denne handling, den største humanitære operation, der nogensinde er blevet udnyttet i Kamerun, resultatet af regeringens bekymring over de forsvundne befolkninger i de engelsktalende regioner.

"Vi har distribueret i et år, men det er første gang, vi har en konvoj på femogtredive køretøjer, som vil deployere i regionerne, detaljer ministeren. Det vil sige, at staten, præsidenten for republikken, har sat vigtige midler til rådighed for at sikre konstant og permanent støtte til de fordrevne befolkninger i Nord- og Sydvest-regionerne. "

Er Yaoundé ikke tvunget og tvunget under pres fra det internationale samfund, som fortsat bliver foruroliget over forværringen af ​​den humanitære situation på jorden? Nej, retorterer ministeren.

Ikke desto mindre, før starten af ​​konvojen, at regeringen sørgede for at invitere nogle udenlandske diplomater, herunder ambassadøren for Den Europæiske Union akkrediteret til Yaounde at bremse de interventionistiske impulser fra udlandet under påskud af krisen humanitær.


Denne artikel opstod først på https://actucameroun.com/2019/06/14/le-gouvernement-deploie-un-convoi-humanitaire-en-zone-anglophone/