Notre Dame-fondet anerkendt af donorer til restaurering af katedralen

Kulturminister Franck Riester har bekræftet oplysningerne fra France Info om de beløb, som de mange donorer rent faktisk har betalt, efter ilden fra Notre-Dame de Paris, der provokerede en bølge af generøsitet på verdensplan. Kun 9% af pantsætningerne ville faktisk være overført til de fire strukturer, der kunne modtage dem (Notre Dame Foundation, Fondation de France, Heritage Foundation og Centre des Monuments Nationaux) eller i alt 80 millioner euro. 850 millioner euro forventes.

"Vor Frue er ikke et Monument som de andre, Hjerterne er rørt, det er vores Moder overhovedet. "

Tal, der ikke bekymrer Christophe Rousselot, den generelle delegeret af Notre Dame FoundationSammen med Aleteia. "Vi har allerede indbetalt 15,7 millioner euro primært takket være donationer fra enkeltpersoner 41.000 generøse mennesker. Kontrol eller overførsel af et gennemsnit på 200 euro, kun smukke bevægelser! Det kan vi se Vor Frue er ikke et Monument som de andrehjerter er rørt, det er vores mor overhovedet. " Nogle 300 millioner euro vil også blive betalt af familierne Pinault og Arnault. "For disse store lånere er vi i færd med at udarbejde aftaler med forskudte betalinger baseret på fremtidigt arbejde. Der er ingen tvivl om, at disse generøse donorer er på vores side og yderst pålidelige. " For at opsummere, den LVMH Bernard Arnault gruppe og har forpligtet sig, med instituttet Vor Frue op til 200 millioner, François Pinault og hans søn François-Henri til 100 millioner, hvilket vil føje til 10 millioner euro fra det regionale råd i Ile de France.

Hvad angår de øvrige godkendte strukturer, har Fondation de France modtaget 29 millioner løfter, hvoraf 9 millioner er blevet bekræftet. Heritage Foundation har modtaget 221 millioner løfter, herunder 54,5 millioner bekræftet. Endelig har National Monuments Center modtaget 4,5 millioner løfter, hvoraf 3,5 millioner er blevet bekræftet.

"Katedral Program"

Hvis det stadig er muligt at donere på Notre Dame Foundations hjemmeside, er det også muligt at vælge tildelingen af ​​denne donation. "Udover restaureringen af ​​bygningen lancerer vi et" katedralprogram "for at finansiere pladsens udformning og dermed tillade pilegrimer modtagelse i løbet af de næste fem år. Notre Dame Foundation venter stadig på administrative godkendelser, inden de påbegynder denne udvikling. "Vi har planlagt at lave en Marian-helligdommen, hvor vi vil installere en reproduktion af jomfruen af ​​søjlen. Således vil pilgrimme komme til at bede og bede anderledes end foran presenningen! ".

Vor Frue helbreder hendes sår

Denne artikel opstod først på https://fr.aleteia.org/2019/06/14/la-fondation-notre-dame-largement-plebiscitee-par-les-donateurs-pour-la-restauration-de-la-cathedrale/