Indien: Modi fordømmer terrorfabrikker, og Bishkek erklæring støtter det | Indien News

Statsminister Narendra Modi rejste spørgsmålet om terrorisme på topmødet SCO i Kirgisistan fredag ​​og sagde, at lande, der yder opmuntring, støtte og økonomisk støtte til truslen, bør kaldes. Selvom han ikke ringede til Pakistan, var der ringe tvivl om, hvad Modi henviste til, da han gentog sin opfordring til en global konference om de udfordringer, som terrorisme udgør.
"Jeg var for nylig i Sri Lanka ... Jeg blev mindet om det frygtelige ansigt af terrorisme, der overhovedet når som helst og hvor som helst for at kræve uskyldige liv. Nu er det tid for alle de humanitære styrker at rejse sig over deres smalle grænser sammen for at imødegå denne fare ", sagde Modi og tilføjede, at de lande, der støtter terrorisme, burde holdes ansvarlige.
Betydende for Indien, erklæring fra Bishkek oplyste, at terrorisme og spredningen af ​​terrorist ideologi var blandt de problemer, der var særlig opmærksomhed, fordi de var "grænseoverskridende i naturen".
Det fordømmer også terrorisme i alle dens former og manifestationer, idet det understreges, at terrorhandlinger og ekstremisme ikke kan begrundes.
Modi opfordrede også SCO-medlemslandene til at samarbejde inden for rammerne af SCOs regionale antiterroriststruktur for at bringe terroren til ophør. Erklæringen af Bishkek indikerede også, at medlemsstaterne fandt det vigtigt at tage omfattende foranstaltninger til at intensivere indsatsen mod terrorisme og dens ideologi samt at identificere og eliminere de faktorer og betingelser, der favoriserer terrorisme og ekstremisme. "De (medlemsstaterne) bemærker, at det er uacceptabelt at blande sig i andre landes indre anliggender under påskud af at bekæmpe terrorisme og ekstremisme og bruge terroristiske, ekstremistiske og radikale grupper til at opnå deres egne lejesoldater, "sagde han.
"Medlemsstaterne fordømmer propaganda af terrorismens ideologi, ekstremisme og religiøs intolerance samt manifestationer af intolerance og diskrimination baseret på religion eller tro, uanset hvilken form det er" , siger erklæringen.
"Det er en prioritet at intensivere det internationale samfunds fælles indsats for at imødegå forsøg på at involvere unge i aktiviteter fra terroristiske, separatistiske og ekstremistiske grupper og fortsat fokusere på forebyggelse af religiøs intolerance, fremmedhad og racediskrimination. "
Statsministeren sagde i sin tale, at et fredeligt, forenet, sikkert og velstående Afghanistan er afgørende for stabilitet og sikkerhed i SCO.
"Vores mål er at støtte Afghanistans befolkning og regering for en afghansk ledet, afghansk-kontrolleret, afghansk ledet global fredsproces. Vi er glade for, at en ny køreplan er udarbejdet af SCO-kontaktgruppen om Afghanistan, "sagde han.
Modi udviklede en ny model, som han kaldte "HEALTH" for samarbejde mellem SCO medlemmer. H, sagde han. samarbejde om sundhed, E for økonomisk samarbejde, A for alternativ energi, L for litteratur, T for et samfund uden terrorisme og den sidste H for humanitært samarbejde.
"Vores fælles rum er i dire behov for bedre tilslutning i den moderne tid," sagde han.
Initiativer som Nord-Syd International Transport Corridor, Chabahar Port og Ashgabat Aftalen klargør Indiens fokus på forbindelse, sagde Modi.
"Respekt for suverænitet, regional integritet, god regeringsførelse, gennemsigtighed, gennemsigtighed og pålidelighed bør danne grundlag for tilslutningsinitiativer. Betydningen af ​​interpersonel kontakt med fysisk forbindelse er ikke mindre, "sagde han, tilsyneladende fremkalder massiv infrastrukturudvikling i Kina som en del af den kinesisk-pakistanske økonomiske korridor, der krydser Pakistan-okkuperet Kashmir. .
"Økonomisk samarbejde er grundlaget for vores folks fremtid. Unilateralisme og protektionisme har ikke været til gavn for nogen. Vi har brug for en åben og omfattende handelspolitik i WTO, så alle landes interesser, især udviklingslande, kan tages i betragtning, "sagde Modi.

Denne artikel opstod først (på engelsk) den TIDENE AF INDIEN