Indien: Mamata foreslår en våbenhvile, men ønsker ikke at kompromittere | Indien News

KOLKATA: Det første alvorlige forsøg på en samtale af Mamata Banerjee-regeringen blev udskudt fredag ​​af unge læger i strejke. Agitatorerne insisterede på, at de anmoder om, at CM'en besøger campus NRS Medical College og Hospital. deres klager.
En generalforsamling af unge læger fra alle gymnasier i byen blev afsluttet på 11h45. Læger, der protesterede mod det morderiske mord på nogle familiemedlemmer til en patient, besluttede at mødes igen lørdag, men i de nuværende forhold var de fleste ikke villige til at "gøre kompromiser ud over et punkt ".
Regeringen præsenterede sit tilbud om forhandlinger fredag ​​med en besked til NRS-agitatorerne for at møde "personligt" statsministeren i Nabanna, statssekretariatet. Meddelelsen blev videresendt af fem erfarne læger - "holdes i høj grad" af det medicinske samfund og "stoler på" af institutionen - og videreføres af statsdirektøren for medicinsk uddannelse, hvorefter Chiefs læger mødtes på auditoriet i FNs Brahmachari bygning af NRS.
Samtalerne indrømmede, at forhandlingerne syntes at være "brudt", men insisterede på, at åbningen af ​​en dialog mellem det højeste niveau af statsregering og agitatorerne var et skridt fremad.
Forsøget på at finde fælles grund følger en dag med dramatiske udviklinger, hvor statsregeringen er under stort pres fra tre retninger - guvernørens kontor, Calcutta High Court og center - for at finde en løsning på dødvandet. Bengal folkesundhedssystem.

Guvernør Keshari Nath Tripathi på fredag ​​anmodede om et møde med CM. "Jeg forsøgte at kontakte CM, jeg kaldte hende, men hidtil er der ikke noget svar," Tripathi fortalte 19 timer siden. Mens han forlod Kolkata-instituttet for neurovidenskab, efter at have mødt Paribaha Mukhopadhyay, blev en af ​​NRS-praktikanter slået af den afdøde familie af en patient på hospitalets campus mandag. Det var mandagens angreb på Mukhopadhyay og hans kolleger, der udgjorde konfrontationen mellem læger og regeringen.
"Hvis hun ringer til mig, diskuterer vi problemet. Jeg kaldte hende, lad hende komme, "tilføjede guvernøren.
Agitatorerne insisterede på, at Banerjee selv gik på hospitalet for at møde Mukhopadhyay; guvernørens besøg ville i sig selv have udøvet pres på regeringen.
Tidligere fredag ​​havde Calcutta HC bedt statsregeringen om at overtale de slående læger til at vende tilbage til arbejdet. En afdelingsdomstol bestående af Chief Justice TBN Radhakrishnan og dommer Suvra Ghosh beordrede regeringen til at informere ham om en uge om de foranstaltninger, der blev truffet efter mandagens angreb. CJ Radhakrishnan mindede også læger om strejk af deres hippokratiske ed for at sikre patienternes trivsel. Retten har sat 21 juni den næste høring af Kunal Saha's andragende indgivet af People for Better Treatment.

Denne artikel opstod først (på engelsk) den TIDENE AF INDIEN