Indien: Green Energy hjælper Beat Heatwave Blues | Indien News

NY DELHI: Stigende produktion fra vedvarende energikilder og hydel har bidraget til at kontrollere spotprispriserne, der giver tilstrækkelig energi til overkommelige priser for at imødekomme rekordbehov ved varmebølgen over hele landet. .
"Strømmen fejler ikke. Der er en masse vedvarende energi til rådighed. Hydel systemer som Bhakra-Beas har lagret nok vand. Termiske kraftværker klarer sig godt. Vi er klar (for at klare den stigende efterspørgsel), "sagde energiminister R. Singh til TOI.
Øget 24% af produktionen genereret af projekter vedvarende energi og 10% stigning i udbuddet fra hydelprojekter mellem april og maj bidrog til at kontrollere spotpriserne i regionen på 3,40-rupierne trods spidsbehov. Dette gjorde det muligt for staterne at købe strøm for at forhindre strømbrud.

I april-maj blev energiforbruget underskud reduceret fra 0,7% til 201% til 0,4% af efterspørgslen. Tilsvarende nåede manglen på 0,5% mod 0,7% på samme tid sidste år.
Forøgelsen af ​​vedvarende energi og hydelproduktion forhindrede også hurtigere udtømning af brændstofbeholdninger ved kulfyrede kraftværker, hvilket øgede produktionen af ​​2,5% i samme tidsrum. det foregående år. Dette vil give dem mulighed for bedre at positionere sig selv for at klare den ekstra efterspørgsel på grund af den ekstreme varme, der blev observeret fra juli, hvor regnen også påvirker kulforsyningen.
En samordnet indsats fra kul- og energiministerierne i løbet af de sidste par måneder har resulteret i oplagring af brændstof, der kan køre for 15-dage, i 112 i det centrale 114 overvåget af Central Electricity Authority . Kulfyret kraftproduktion tegnede sig for 72% af den samlede produktion fra april til maj.
Hydel-generationen går godt: Vandniveauet i 91-reservoirer, hvoraf 60 har et hydelpotentiale under tilsyn af Central Water Commission, er "over normal" i bassinerne i Ganga, Indus og Narmada. De nordlige reservoirer fungerede godt på grund af det gode snefald sidste vinter. Mahi og Mahanadi såvel som tilstødende floder, der krydser øst og vest, har "opmuntrende" niveauer.

Denne artikel opstod først (på engelsk) den TIDENE AF INDIEN