Hubble ser en lille galakse arbejder i overarbejde for at opbygge nye stjerner - BGR

Ligesom resten af ​​universet bliver galakser født, levende og til sidst dø, og med utroligt effektive værktøjer som Hubble Space Telescope kan vi se forskellige galakser i næsten alle stadier af deres liv.

lige udgivet på Hubble hjemmeside og inkluderer Starburst ESO 495-21 dværggalaksen. Hans navn kan mangle personlighed, men han kompenserer stort set med et voldeligt hjerte, der hurtigt pumper nye stjerner. Galaksen er fuld af store stjerner alle ganske unge og viser ingen tegn på at bremse ned.

Som Hubbles historie forklarer, er galaksen fuld af, hvad forskere kalder superstjerneklynger eller områder med ekstremt høj stjernetæthed. De massive stjerner i disse regioner er ret unge ved de galaktiske standarder - nogle millioner år eller deromkring - og det giver Hubble-forskere mulighed for at studere stjernedannelse i den nye galakse.

forskere har en meget god ide. "Ud over at være vært for kosmiske fyrværkeri, der er klynger af stjerner, kan ESO 495-21 også være et supermassivt sort hul i centrum", siger Hubble Group . "Astronomer ved, at næsten alle større galakser har et sådant objekt i centrum, og det er generelt jo jo større galaksen, jo større er det sorte hul."

ESO 495-21 er så utrolig fjernt, at det faktisk ikke er muligt at besøge det på dette stadium. Det er på nogle 30 millioner lysår, hvilket betyder at vi faktisk ser, hvad galaksen lignede 30 millioner år siden, snarere end dens nuværende tilstand. Selvom vi kunne flytte hurtigt til, hvad galaksen ligner i dag, vil den stadig være temmelig ung og sikkert bygge nye stjerner med regelmæssighed.

Denne artikel opstod først (på engelsk) den BGR