USA: til et år efter præsidentvalget mobiliseres de valgte personer mod "deepfake"

Den amerikanske kongres afholdt en høring dedikeret til udviklingen af ​​disse disinformation videoer af en ny genre. Han ønsker, at sociale netværk skal forene sig i lyset af denne nye trussel.

Det er en første. Amerikanske parlamentarikere medlemmer af kommission om efterretninger i kongressen mødtes torsdag for at bekæmpe deepfake. Deres mål? Forsøg på at indføre en retlig ramme for at imødegå disse videoer, der handles med avancerede værktøjer til kunstig intelligens. Dette publikum er symbolsk, fordi det viser, at denne nye type misinformation er taget alvorligt af de højeste amerikanske politiske repræsentanter på tærsklen til præsidentvalget 2020. "Vi bekymrer os ikke kun om Twitter-robotter og falske Facebook-konti. For os er det vigtigt at erkende, at truslen om misinformationskampagner ændrer sig. Med udviklingen af ​​deepfake er forsøg på at indsætte falske nyheder i vores medier mere sofistikeret end nogensinde ", advarer republikansk John Ratcliff, et medlem af Kommissionen.

I slutningen af ​​deres møde foreslog de amerikanske repræsentanter to forslag. For det første vil de platforme, der er mest berørt af deepfake, nemlig Twitter, YouTube og Facebook, komme sammen for at foreslå fælles regler for moderering mod fænomenet. For det andet tænker de på at ændre 230 artiklen fra Communications Decency Act, loven blev vedtaget i 1996 mod uanstændigt indhold på internettet, hvilket garanterer status for "immunitet" til websteder og derfor i dag til sociale netværk. Med andre ord vil de valgte embedsmænd ikke længere have Facebook, Twitter eller YouTube til at betragtes som blot "værter" af indhold. "Ansvarlig moderering politik skal erstatte form for" laissez-passer "i øjeblikket i kraft. Den nuværende fortolkning af artikel 230 opfordrer ikke platforme til direkte at tackle dybfag, "konkluderer de.

Allerede flere regninger

I de seneste måneder er der blevet foreslået anti-deepfake regninger i USA, men har været diskret. Dette er tilfældet af den præsenterede tekst af senator Ben Sasse i januar sidste år, der beskriver skabelsen og den ondsindede distribution af video dybden af ​​"kriminel" handling. Regningen har forblevet et dødt brev. Mere nylig fremlagde demokraten Yvette Clarke en anden tekst, der blev døbt nøgternt "DeepFake Liability Act". Hvilket kræver, at der i henhold til bøder og fængselsbetingelser skabes dybfag for at medtage i deres video et "digitalt aftryk", der viser, at deres indhold ikke er autentisk.

Sociale netværk, stort set fraværende fra dette publikum, reagerede. Facebook siger "konsultere eksperter om emnet". Gruppen, som altid har ønsket at beskytte sig mod en status som "sandhedens dommer", fjerner ikke dybfag på sin platform, men derudover, efter at de er blevet verificeret af professionelle journalister. Senere konsulterer Twitter og planlægger at "handle på både sine produkter og dets politikker om moderering" i lyset af dybfag uden at give mere præcision. YouTube reagerede ikke på høringen.

Forskuddet fra "cheapfake"

Situationen er imidlertid mere og mere problematisk, da midlerne til at lave dybfag bliver billige. I USA er et begreb til denne nye tendens begyndt at blive mere populær: "cheapfake". Den sidste kontrovers rundt Video manipuleret med House Speaker Nancy Pelosi for en beruset kvinde er det perfekte eksempel. Delet af slægtninge til Donald Trump, bedrager hun millioner af mennesker, mens det bare blev bremset takket være en simpel samling. Gratis værktøjer tilgængelige på internettet kan endda gå videre. Dette er tilfældet Lyrebirdsoftware, der er i stand til at gengive nøjagtigt din stemme efter at have lyttet til det i et minut. Sidste august en BuzzFeed reporter gjorde testen og lykkedes endda at narre sin egen mor med denne teknologi. Mere bekymrende, Stanfordforsker Ohad Fried har for nylig udsendt resultaterne af sit seneste arbejde på YouTube. Han var i stand til at udvikle en algoritme, der var i stand til at omdanne en tekst til en inkarneret video. Resultatet er at bluffe.

I lyset af disse innovationer er den franske lovgivningsreaktion langsom. Udtrykket "deepfake" er ikke engang nævnt i den seneste lov om kampen mod manipulation af oplysninger, kaldet "anti-falsk nyhedslov", trådte i kraft i december sidste år 24. Februar 5, flertallet MP Caroline Janvier spurgte regeringen i en skriftlig forespørgsel et "politisk og samfundsmæssigt svar, således at kløften mellem oplysningerne på de sociale netværk og den ene, der arbejdes af pressens organer, ikke udvides endnu". En erklæring, der ekkoer en rapportere om misinformation offentliggjort i september. Som angivet, at videoerne "deepfake" kunne deltage i de kommende år til "ekstrem forstøvning af information, med forsvinden eller skrøbelighed af aktører, der kan tjene som tredjepart".

Denne artikel opstod først på http://www.lefigaro.fr/secteur/high-tech/etats-unis-a-un-an-de-la-presidentielle-les-elus-se-mobilisent-contre-les-deepfake-20190614