Elfenbenskysten: genopretningen for bilmarkedet - JeuneAfrique.com

Salget af nye køretøjer fortsatte i 2018, og rebellen udløste det foregående år og fortsætter med at accelerere i første halvår 2019 takket være importrestriktioner for nye køretøjer, der er anvendt siden begyndelsen 2018.

Ifølge statistik fra bilindustrien Tværfaglig gruppering, materialer og udstyr (Gipame) blev omkring 11 000 nye biler solgt i 2018, mod 9 800 i 2017 og 8 660 i 2016. Forhandlerne kunne således generere en omsætning på over 400 milliarder F CFA (605 million) i 2018.

Og i år 2019 lovende: den 1er januar-juni, har branchefolk allerede solgt 13 009 biler og håber at slutte året mellem 15 000 og 20 000 enheder, hvilket gør kysten Elfenben et af de mest lovende markeder i Vestafrika, efter Nigeria.

Salg, der ikke tager højde for regeringens direkte import til supportoperatører og styrkelse af det offentlige selskabs parkeringsplads Abidjan Transport Company (Sotra).

Forny en aldrende park

De foranstaltninger til at forbyde import af brugte biler - går tilbage mere end fem eller ti år, afhængigt af situationen - på plads tidligt 2018 har hjulpet til at øge det nye hjemmemarked, mens antallet af brugte køretøjer, som drejede sig om 60 000 enheder importeret årligt, kom ned til 7 000.


>>> Fil - Automobile distribution: den fristende men risikable satsning af anledningen


Regeringen har også fritaget alle private luftfartsselskaber for skat i begyndelsen af ​​året for at give dem mulighed for at forny deres aldrende bilflåde, der er kilden til mange trafikulykker.

Diskussionerne startede med Renault og Toyota

Opgangen i nye aktiviteter skaber allerede en drøm blandt de ivorianske myndigheder for at se en bilproducent oprettet i landet. "Vi har indledt forhandlinger med Renault og Toyota om muligheden for en plantefabrik," sagde Jeune Afrique Amadou Koné, transportministeren, der håber, at Elfenbenskysten vil kunne genoprette salget af den tidlige 1980. "I 1983 havde vi årligt salg af 23 000 enheder, mens købekraft var lav! Han minder om.

Gipame, ledet af den ivorianske-libanesiske forretningsmand Abdul Beydoun, planlægger at organisere 12 på 16 næste december det første motorshow i Elfenbenskysten. Et projekt i boksene siden 2016, og som er blevet overdraget til gruppen Voodoo, kommunikatør Fabrice Sawegnon.

Denne artikel opstod først på UNITED AFRICA